esmaspäev, 12. september 2011

Kas mehe ja naise vahel on võimalik sõprus?


Sain eile seenemetsas sõnumi. " Ma ei tea, kas sa veel mäletad mind, aga me käisime eelmisel aastal koos kinos."
Muidugi ma mäletasin. Kes saaks siis unustada pikka 2 meetrist poissi pruunide silmadega. Lisaks käisime veel Kadriorus luikesid vaatamas ja pitsat söömas ja Lauluväljakul line dance õppimas ning kinos käisime mitu korda. Meil oli väga lõbus hoolimata 10-ne aastasest vanusevahest.
Helistasin talle ja küsisin kas tal on mingi mure? Polnud me ju üle aasta kohtunud ega suhelnud. "Mure jah." vastati teisel pool. "Tahaks jälle kinno. Pole nii ammu käinud ja naerda tahaks ka."
Mis saaks mul selle vastu olla?
Kas mehe ja naise vahel on võimalik ainult sõprussuhe? Paljud väidavad, et ei ole, aga samas ei suuda keegi ka vastupidist tõestada. Paljudel võib olla väga häid vastassoost tuttavaid ja sõpru, kellega on läbisaamine väga hea ja pole seda seksuaalset ligitõmmet. Meessõprade puhul on veel see pluss, et saad ennast täiesti vabalt tunda ning midagi häbenemata ennast avada.Tema soovitustest võib väga palju abi olla, sest ta vaatab su muredele mehe pilguga erinevalt sõbrannadest. Kerge on sõprust hoida ilmselt siis, kui mõlemad pooled on heas ja stabiilses suhtes. Hea sõbra nõu läheb ju vaja ka siis kui on tekkinud probleemid. Võikski öelda, et minul on meestega tunduvalt lihtsam suhelda, kui naistega. Neis ei ole seda naiselikku õelust ega kadedust. Tõenäolisus saada ausat vastust, arvamust ja hinnangut on tunduvalt suurem. See võimaldab mul olla just rohkem see, kes ma olen. Igal juhul võin käe südamele panna ja öelda, et saan rääkida ka sellistel teemadel, mida ma enamasti sõbrannadega jagada ei sooviks, sest nemad mõistavad mind paremini.

Mu lilla ratta tagumine kumm hakkas punnitama ja pani ratta vänderdama. Ostsin täna uue. Nüüd kuulun mina ka selle 18% hulka, kellel on oma kumm.

8 kommentaari:

  1. kui ma veel noor olin, siis oli küll võimalik.
    Enam pole ükski mees mind sõbraks tahtnud
    :(

    pilt on väga hea.

    Nii et ikkagi tuleb reklaame uskuda :P

    VastaKustuta
  2. Kui kummi ostsin, siis poes küsiti, aga kes peale paneb? Ütlesin, et eks ikka minu mees.:D "Pane vanamees tööle jah!"sain vastuseks. Ma pole oma mehe kohta kunagi "vanamees" öelnud.

    VastaKustuta
  3. Mulle meeldib ka meestega rohkem suhelda kui naistega ;) Olen eluaeg olnud kollektiivides, kus mehi rohkem on kui naisi. Aga sõpruse asi on sihuke küsitav. Mõni võtab sõpruse vormi vastu sellepärast, et see on parem kui mitte midagi. Arvan, et ma ise ei ole huvitatud sõbrast, kes mulle ei meeldi mehena. Sel juhul ei paku mulle huvi tema arvamused ega suhtlemine. Kuigi kõik võibki jääda sõpruse raamidesse, on õhus ikkagi ka midagi veel.

    VastaKustuta
  4. Mina töötan ju kollektiivis, kus on ainult 1 mees ja tahestahtmata on seal naistevahelist õelutsemist ning tagarääkimist. Ilmselt sellepärast meeldibki mulle väljaspool tööd ainult meeste seltskond. Saan ju oma mehega ka ideaalselt läbi, aga tema on selline rahulik, vaikne, tasakaalukas ja kodulembeline. Naljalt teda kuskile üritusele ei saa.Mina olen aga temperamentne,rahmeldis ja tuisupeapea ning pean ju kogu aeg tegutsema.

    VastaKustuta
  5. ma ei tea, minu mees ütleb küll, et mehed küll haletsusest ja sõprusest naistega väljas ei käi:)

    põhimõtteliselt olen päri, et pigem on naised need, kes kangesti sõprust "õigustavad".

    SK

    VastaKustuta
  6. Eks kõigil on ju oma arvamus. Mina pole siiamaani meessõbrale ettepanekut teinud väljaminekuks ja haletsust nagu ka ei vaja.Vahet ju pole kas mul on sõbrad või sõbrannad, kui me omavahel klapime.

    VastaKustuta
  7. Ma pakuks, et vaevalt on tema arusaam sõprusest sama kui sinul. Arvan, et ikkagi on ta huvitatud sinust kui naisest. Kas nüüd just otseselt seksi mõttes, aga ikkagi. Võib-olla tunneb ta ennast üksildasena (näiteks lõppes mingi suhe) ja ta otsib lohutust. Siis meenusid talle sina ja kui tore oli teil koos olla. Võib-olla olid ka sina tol ajal üksildane.

    Aga kõik on võimalik siin ilmas, nii ka meeste ja naiste vaheline puhas sõprus. Kui suhtled temaga rohkem, küllap saad teada, kuidas asi on. Räägi siis meile ka!

    VastaKustuta
  8. Ta teab minu põhimõtteid algusest peale. Ma ei olnud tol ajal, kui temaga esimest korda kohtusin enam üksildane, aga ma alles alustasin oma uut elu ning mul oli valikuvõimalusi. Ta teab ka seda, et mul on elukaaslane ja, et mul pole oma mehe ees saladusi.Pole midagi ka oma mehe eest varjanud.
    Muide mul on veel meessõpru, kellega me vahel lobiseme elust ja enesest ja nad võivad mulle alati helistada. Kahjuks enam mitte ühtegi tõelist sõbrannat. Tegin peale mehe surma kõigiga lõpparve, sest ei suutnud enam nendega suhelda, kellega käisime läbi siis, kui minu esimene mees elas.

    VastaKustuta