laupäev, 21. juuli 2012

Oi kurjam. :D

Kas sinu jalgrattal on kohustuslik signaalkell?
Uue liiklusseaduse nõude kohaselt peab  see olema lisaks korras piduritele ja  tuledele. Tuledest ja piduritest saan ma väga hästi aru, aga kell?  Mul oli see kodus küll olemas, aga ma polnud seda meelega veel külge pannud. Hoolimata sellest, et mu ratas kuulub päris arvestavasse hinnaklassi, polnud sellel kella jaoks õiget kohtagi.
Eile  öösel heatahtliku politseionu käest hoiatust saades kruvisin täna selle siis lõpuks oma jalgratta külge.Väga ebamugav igatahes. Kompuutri ja tule jaoks on kohad olemas, aga kella saab panna ainult käepideme kõrvale. Esiteks jääb kinni hoidmiseks vähe ruumi ja lisaks on kellatila kogu aeg vastu käeselga. Hea küll, selle kannatan veel ära, aga kuidas reageerivad inimesed, kui ma neile selja taha sõidan ja siis ootamatult kella annan. Mina igatahes küll ehmataksin ja hüppaksin vist suurest hirmust hoopis rattale ette. Olen alati arvestanud jalakäiatega, vähendanud möödasõidul kiirust  ja isegi ratta seljast maha tulnud, kui mööda ei pääse.
Tegin täna siis esimese katse, kuidas kellale reageeritakse. Pääsküla vahel oli teel kamp teismelisi poisse. Vähemalt infarktieelset seisundit ma neile ei põhjusta, kui oma katset hakkan sooritama.Teele olid kenasti rattapildid joonistatud, seega olin ma täieõiguslik sõitja just mulle ettenähtud kohas.Tõmbasin siis paar korda õrnalt kella ja oi kurjam. :D Üks poistest röögatas nii kõvasti, et palju ei puudunud minu kurdiks jäämisest. Mind päästis illmselt ainult minu suur kiirus, mis kompuutrilt vaadates ületas sellel kohal lubatud kiirust mitmegi pügala võrra. Mine võta kinni, mis siis lõppude lõpuks õige on.

4 kommentaari:

  1. Jutt jumala tõsi, mulle ka Soomes edasi anti märku.
    Esiteks - hullult ehmatasin ja kukkusin kepslema.
    Teiseks - ajas närvi küll:)

    VastaKustuta
  2. Mulle ka ei meeldi kui selja taga tilistatakse. Siis ehmatab ikka ära küll. Ise hakkan vaikselt tilistama juba kaugemalt. Siis on aega jalutajatel reageerida ja keegi pole nagu kuri ka olnud. Tegelik mõte on ju ikka selles, et hoiatan jalutajaid oma tulekust (mitte, et ma mingi suur kihutaja oleksin), et keegi ette ei astuks rattale.
    Mul on tegelikult rattal juba mitu aastat selline naljaks kell (jalgpalli kujuline), millega saab ka vaikselt tilistada, nagu kellukesega.

    VastaKustuta
  3. Minu arust on se kell vale koha peal, ta ei tohiks kätt puudutada, segab. Siin, Hollandis-rattamaal, antakse kella ainult viimasel minutil ja siis kui tõesti muidu ei saa. Ma ei tea millest see alguse saanud on, aga enda lähenemisest antakse
    koperdajatele tavalisest märku loomahäältega. Mehed tavaliselt näuvad, naised hauguvad. Vilistajaid on ka. On küll naljakas.

    VastaKustuta
  4. Ma ei saagi teda kaugemale panna, sest seal on käiguvahetaja ja sinna ei mahu. Siis edasi jääb juba liiga kaugele.Ma ei tea, kui ma homme siin Nõmme vahel näuguma hakka, mida siis minust arvatakse.:D

    VastaKustuta