teisipäev, 18. detsember 2012

Peaproov.

Ärkasin öösel vaikuse peale üles. Nii kummaline vaikus. Mitte ühtegi heli. Isegi mu õhksoojuspump oli tumm. Tahtsin kella vaadata, aga kella  numbrilaud oli  kustunud. Garaažis olevas elektrikilbis tundus kõik korras olevat. Vaatasin aknast välja. Nii kaugele kui silm ulatas mitte ühtegi tulukest. Helistasin riketesse ja tahtsin saada mingitki kinnitust, et vähemalt minu majas pole ainukesena probleem. Kuulsin ainult muusikat ja mitte keegi ei vastanud. Lõpuks kustus ka mu telefon. Nüüd oli küll tunne, et see, mida ma võtsin naljana ja mida ma sugugi ei uskunud, oli tõeks saanud, aga miks nii vara. 2 päeva oli ju veel aega. Olin oma suures majas ihuüksi. Laps oli oma sõbra juures ja mees Muugal ema juures. Ma ei saanud neile isegi helistada.
Eile alles muigasin oma paarilise üle, kes väitis, et temal on küll hirm ja ta usub, et midagi on tulemas. Kell näitas täpselt 03.23. Kass puges  minu lähedale. Tal vaesekesel oli  ka külm. Õnneks sain telefonile uuest koodi sisse toksides jälle elu sisse ja see andis natukenegi kindlustunnet. Lõpuks sain ka riketest vastuse, et Nõmme-Pääsküla piirkonna probleemiga tegeletakse ja orienteeruvalt kell 7 tuleb elekter tagasi.
Täpselt 6.30 helistas mu mees ja küsis kas minuga on ikka kõik hästi. Koer oli öösel 03. 30 ta üles ajanud ja pärast seda ta enam magada ei saanud. Midagi oli nagu valesti olnud. Ilmselt ma mõtlesin liiga palju nende peale. Järgmine helistaja oli mu laps, kes küsis, ega ta kooli ei pea minema, sest elektrit ju pole.
Kell 7 hommikul särasid jälle kõik tuled ja maailma lõpp oli selleks korraks  möödas. Reedel siis uuele katsele.:D

5 kommentaari:

  1. Väga hästi kirjutatud lugu. Pinge tõusis ja kulminatsioonis ma mõtlesin, milline on lõpplahendus: kas unenägu(tavaline) või maailmalõpp(ebatavaline).
    Oli hoopis eletrikatkestus:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh.Ega hirmu ja paanikat mul tegelikult eriti polnud, aga selline imelik tunne, et tõesti, tõesti see paljukardetud maailmalõpp tuleb siiski kõigele vaatamata. Aknast seda imelikku vaikust ja ainult lumevalgust nähes ei olnud kahtlustki, et midagi on tulemas. Kui telefon ka veel tummaks jäi, siis mõtlesin, et huvitav kas auto läheb käima.

      Kustuta
  2. Sinuga ikka juhtub! Kogu selles paljuräägitud maailmalõpu stsenaariumis ongi minu arust elektri äraminekul keskne roll. Aga loodame, et seda reedel siiski ei juhtu, või siis vähemalt mitte kauaks. Ilma elektrita on kaasaegsetes elamistes ikka kõik eluks vajalik läbi lõigatud, nii soojus, valgus, kui vesi. Isegi WC-s käimine on keeruline :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei hakka sulle veel lisaks ütlema, et minuga juhtub tõesti igasuguseid asju. :D Millegipärast just siis, kui mul on väga lõbus ja ma käitun lausa arulagedalt. Peale neljapäevast koolitust läksin õhtul last hoidma ja mu vaene laps sai peaaegu närvišoki, sest küttesüsteem ütles jälle üles. Õnneks on mul nüüd mees, kes jagab paljusid asju ja likvideeris õnnetuse, mis oleks võinud väga kurvalt lõppeda.
      Ausalt öeldes varusin ma igaks juhuks öösel ka natuke vett tagavaraks, et ei peaks vähemalt kuiva suuga jääma. Õues oleks ju WC tarbeks lund küll, aga kui majapidamine külm, siis ei aita ju see ka.

      Kustuta

      Kustuta
  3. Kõige imelikum on veel see, et ma ärkasin 03.23 ja täna lugesin lehest, et katkestus oli täpselt 03.22.Hakka või iseennast kartma.:D

    VastaKustuta