esmaspäev, 27. mai 2013



Ei ole elu, ma ütlen.

Täna olengi   selline isekas ja agressiivne. Emmeliinal võib isegi õigus olla, et punane värv õhutab tegudele, on võitlev ja ärritav. Vaatasin ennast ja enamus mu riietest  on punased. Ka kott ja kõrvarõngad ja tunnen, et need sobivad  minu meeleoluga.
Käisin Linnaplaneerimis ametis. Mitte just päris vabatahtlikult, aga mind pandi fakti ette, et  kui kohale ei ilmu, siis lahendatakse asi ilma minuta. Oli päris karm sõnastus.  Mingeid valikuid eriti ei jäetud. Nüüd jääb ainult veel oodata, mis otsus tehakse.
Mind vihastab kohutavalt, kui sa tahad midagi õigesti ja ausalt teha, siis leitakse  mustmiljon põhjust ning puudujääki miks seda ei saa just nii teha. Pidin pika seletuskirja kirjutama miks mu maja juurdeehitus on just nii ehitatud ja miks mu krundil on kasvuhoone, mis on 9 ruutmeetrit suur. Jah tõesti on see väga tähtis, sest seal elab härra Tomat koos oma proua Kurgiga ja neil on sada sugulast tillide, salati, rukola ja basiiliku näol. Vaja oli isegi kasvuhoone ehituse aastat. Ma ei saa aru, miks puudutab mingi kasvuhoone  minu maja projekti. Tahtsin  korralikku projekti, mis vastaks täpselt minu majale, sest aastate jooksul on seda kohendatud ja ümber ehitatud. Nüüd selgub, et garaažiknad ei tohi olla sellised, et uksed pole õiged ja veel sada muud viga. Halloo! See, et maja on ehitatud 30 aastat tagasi tüüpprojekti järgi, kunagi ka nõutekohaseks hinnatud, vastu võetud, ei loeks nagu midagi.
Tigedaks teeb  ka see, et  meie seadustes on nii palju bürokraatiat.
Oleme tütrega 2 majaomanikku. Minule kuulub  3/4 ja talle ülejäänu. Saan aru küll, et riik kaitseb alaealisi, aga kui me tahame oma majaga midagi ette võtta, miks me pean siis kohtu kaudu luba taotlema. Selle raha eest, mis sinna kulub, võiksin  hoopis oma lapsele midagi osta.  Kui ta 11 aastaselt majaomanikuks sai, ei küsinud keegi kust laps võtab igal aastal peaaegu 1000 krooni, et maamaksu maksta. Nüüd ei tohi midagi teha ilma kohtu loata, aga kuna  suvi on tulemas, siis on karta, et enne kui me loa saame, on laps täisealiseks saanud. Pealegi mida teavad võõrad inimesed mis on minu lapsele kõige parem? Mina olen teda toitnud, koolitanud ja kasvatanud. Mina elan temaga päevast päeva koos.
Midagi ilusat ka. Vähemalt ilm oli päikeseline ja õhtu  soe.
Käisin jälle oma terviserajal sõitmas. 2 päeva olid vahele jäänud, kuna pidin oma haiget meest poputama. Sõitsin kohe mõnuga ja rohkem kui tavaliselt. Silt hoiatab endiselt suusatajate eest, aga neid ma ei näinud,  nägin kahte kassi rihma otsas jalutamas. Üks oli väga ehmunud, sest rahvast oli palju. Eriliselt palju oli   veel sääski ja sitikaid. Hea, et võtsin prillid kaasa. Sellel aastal on neid  tõesti rohkem kui muidu.  Vahepeal korjasin piibelehti ja sääsed tahtsid päris nahka panna. Leidsin ka lagendiku karukelladega. Nii pehmed ja ilusad. Ühed mu lemmikutest.

7 kommentaari:

  1. Tunnen Sulle kaasa, bürokraatia on kohutav,lausa nutma ajab, et kõik teised ( kõrvalseisjad ) teavad paremini, kui ise tean ja tunnen. Soovin Sulle jöudu võitlemiseks ja kui saad, ära alla vannu.
    Kas mees sai terveks? Poputa ikka teda mehed on ju nii õrnakesed.
    Sääskedest nii palju. et meil linnas õnneks on neid vähe ... aga metsa vahele ei julge minnagi ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega me ei saagi alla anda, sest see pole meie pere loomuses. Kasvõi hambad ristis, aga peame saama ja õnneks meil on paras ühtekuulusvustunne. Just moodustasime pere ühisrinde ja nüüd läheb sajaga andmiseks.

      Kustuta
  2. Aga kas sa siis ei tea, et Tallinnal on maailma kõige hoolivam linnavalitsus? Just niisuguse keerulise olukorra kiire ja valudeta lahendamise tarvis, nagu sinul, juurutasid nemad pistisevõtmise süsteemi. Ära vaeva oma pead keerulistes seaduse-ja bürokraatiarägastikes ekslemiseks, selgita vaid välja, kellele ja kui palju sa ümbrikuga delikaatselt teenustasu pead ulatama. Pole ju olemas lahendamatuid olukordi, on vaid valed lahendused :D

    Kas arstid oskavad juba öelda, mis su mehel siis viga on ja kuidas teda peaks ravima? Soovin omalt poolt sulle jaksu tema poputamisel ja talle kiiret paranemist!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga mina olen ju kooner ja omakasupüüdlik. Mul pole midagi üle, et teistele jagada mitte millegi eest. Olen omal ajal juba piisavalt riiki poputanud ja kogu ühisvara eest, mis meil mehega oli, olen pärimise käigus küllaga maksnud. Nüüd tahaksin ainult saada. Loomulikult kandikul ja oleks parem, kui otse voodisse. :D Viha teeb üleolev suhtumine ja asjadega venitamine. Mu poisid said mõlemad 2 aastat tagasi krundid, aga ehitada ei tohi, kuigi arveid tuleb pidevalt. Enam ei saa arugi, mille eest.Vesi, elekter, projektid, ehitajad -kõik on olemas, aga ehitada ei tohi, sest detailplaneeringut ei ole ning ei saa ka veel niipea. Ometigi on see tänav, kus on majad ja kus oli ka enne maja peal.
      Mehega on keeruline, aga ma usun, et ühele inimesele ei panda sellist katsumust, et 2 korda ühte ja sama läbi elada. Usk, lootus ja armastus jäävad lõpuni minuga.

      Kustuta
  3. Aaa mis värvi kostüümi linnaametnik kandis? :P
    Sulle soovin eduspidist punast ja selle varjundeid!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Issand jummal. Ma ausõna ei oska öelda, mis värvi riided tal olid. Nägin ainult ta üleolevat, parastavat nägu, et nüüd sa alles saad.
      Aga täna oli minu aias seltsimees munitsipaalpolitseist.Tema riietus jäi küll silma.Hall ülikond, kollakas lips ja valge särk. Jalas mustad kingad.Tundub, et meeste riietus jääb ikka rohkem silma.Kingad eriti just sellepärast, et minu isepäine kass nühkis vastu võõra mehe sääri.Mees oli nii rõõmus, et vaat kui sõbralik kass.Seekord oli minu kord parastada. Nimelt mul on hammustav kass, kes valib, keda lubab silitada ja keda mitte.Mis nad tulevad sealt Linnavalitsusest siis nii jaburate nõuetega. Muide, kellel on eramajad, siis teadke, et isegi kasvuhoonel peab olema projekt ette näidata. Ei aidanud isegi see, et saatsin onu Bauhofi küsima, kui tal seda vaja on.Järgmisel nädalal saan siis oma peapesu ja trahvinõude kätte.Kurat ma ütlen. Oleksin napsimees, siis teeksin selle peale kohe 50 grammi konjakit.

      Kustuta
  4. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ website nổi tiếng Mỹ là mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    VastaKustuta