kolmapäev, 17. juuli 2013


Minu tänavune õunasaak.

Alles ma protsessisin Linnaosa Valitsuses oma kasvuhoone pärast, kui selgus, et enne  ei saa ma oma maja projekti, kui mul on olemas kasvuhoone projekt ning  naabrite load, et see võib mu aias olla. Küsisin siis, et kui kasvuhoone kokku variseb, orkaan minema viib või misiganes, kas ma pean siis jälle uue projekti tellima, sest vana ei vasta  nõuetele. Eile läks napilt, et mu sõnad täide ei läinud. Isegi  ei suuda veel uskuda.

Õhtul tõusis äkki kõva tuul. Korjasin maja eest kuivanud kaseoksi sületäite kaupa. Pesu nöörilt korjama minnes kuulsin imelikku raginat. Minu silmade all  hakkas vana õunapuu keskelt pooleks minema. Teha ei saanud midagi, sest puu oli tõesti suur ja raskelt õunu täis. Vajuski külili ja mattis pool kasvuhoonet okste alla.  Ma ei jõudnud puud isegi liigutada. Ainuke, mida ma teha sain, oli ta lõpuni läbi saagida ja kasvuhoonet seespoolt uurida. Selline tunne oli, et olen lehtlas.  Täiesti uskumatu, et ükski klaas ei saanud kannatada. Naljakas, et kui puu kasvas, siis ma ei tajunudki tema tõelist suurust. Nüüd pikali olles, oli teda tõeliselt palju.Teine pool on veel püsti, aga ma ei teagi  kas oodata  kuni õunad valmis saavad ja siis maha saagida või teha see töö kohe. Sügistuuled ju veel ees.

5 kommentaari:

  1. Mul branne kasvatas mahakukkunud puus ploomid küpseks. Kui saad, proovi õuntega ka

    VastaKustuta
  2. Ma ei usu. Minu korraarmastust silmas pidades on mul kogu kaos likvideeritud. Õunapuust on alles ainult 5 pakku ja kõik muu on kenasti saetud, lõhutud, põletatud, komposteeritud ja unustatud.Teine pool on küll veel püsti, aga ma ei tea, kui kauaks.Aias on nii palju ruumi äkki ja ma plaanin tõsiselt uue puu ostmist.

    VastaKustuta
  3. vat kuidas juhtus - see seletabki arvamust et iga mõte saab teoks ... mõtlesid orkaanist ja kohal ta oligi .. hea et keegi viga ei saanud .. ma mõtlen. et puu alla ei jäänud . .. Kindlasti istuta uus puukene ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täna tohterdasin ja mõkerdasin teda. Loodan, et peab natuke ikka vastu ja annab veel ühe hea õunasaagi. Uue istutan sellegi poolest lisaks.

      Kustuta
  4. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    VastaKustuta