teisipäev, 3. detsember 2013


Su nägu kõlab tuttavalt.

Eelmisel aastal samal ajal olin ma täiesti veendunud, et see on mu lasteaias töötamise viimane aasta ja hiljemalt suvel olen ma juba uuel töökohal.
Olin täiesti kindel, et viimast korda olen selles lasteaias päkapikk, kes avab jõuluhooaja.
Viimasele korrale mõeldes sai rohkem ulakusi tehtud ja lapsi narritatud ning naerutatud.
Oli selline kerge ja viimase korra tunne.
Nüüd aasta hiljem pean oma sõnu sööma. Midagi pole muutunud.
Lahkus Neiud ärevil ja saabus  Päkapikk.
Just nagu kõik need 21 aastat, mis ma siin töötanud olen.

15 kommentaari:

  1. Ilus päkapikk! Kaunist advendiaega!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma arvan, et punane värv sobib mulle. :D Aitäh. Sulle ka kõike kena.

      Kustuta
  2. >Kas lasteaias lapsed susse akna peale ikka panevad? Vanasti oli see meil küll vahva komme kui löunauinakule minnes laste sussirivi oli esikus akna peal . Lapsevanemad töid igaüks paarkümmend kommi mida me siis saime jagada iga päev ... oh seda rõõmu oli ärgates ja kõik kohe joostes esikusse susse vaatama ... ja magama läksid ka suure tuhinaga sest teadsid et päkapikk ei julge muidu tulla kui lastel silmad lahti on ... heeh .. Nuuks - tahaks jöulude aeg tagasi lasteaeda ... .. Sinu päkapikukostüüm on nii vahva ... lastelegi kindlasti meeldib ... Head jõuluootust !

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka käib une ajal päkapikk kommi toomas, aga meil on igale lapsele nimeline paberist volditud karbike. Vahel on hea "hirmutada", et jää nüüd kenasti magama, muidu päkapikk ei saa tulla. Meil on rühmas ilus väike kuusk ka ja päkapikk toobki selle kõrvale lauale kommid. Järgmisel nädalal läheme oma pisikestega esimesele väljasõidule -jõulumaale.

      Kustuta
  3. Palun anna mulle nüüd väga andeks, aga kas lapsi ei saaks veidi tõsisemalt (võrdväärsemalt?) võtta?
    ma ei tea, mul on küll päkapikkudest oluliselt teine ettekujutus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Me võtame lapsi väga tõsiselt, aga sa ei kujuta üldse ette kui palju peab järjekindlust ja püsivust ja kannatust ja armastust olema, et tänapäeva lastega hakkama saada.Ma ei tea mis kodudes viimasel ajal toimub.
      Sinu Itu lugusid lugedes ma ei imesta ka üldse ja ausalt öeldes tänan jumalat, et ta meie lasteaias ei käi. Ära samuti solvu, aga me teeme iga päev kodus tegemata jäänud tööd ja see pole alati sugugi lihtne, sest kohal käib üle 20-ne lapse.

      Kustuta
  4. oot, mis Suvetüdrukul viga, et lasteaeda ei sobiks? sööb , lõikab, kleebib, joonistab, käib vetsus, paneb riidesse, tunneb tähti. jah, müra ta tõesti ei armasta. mida veel?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Alati polegi asi selles, mida ta oskab, vaid hoopis muus.Sellele küsimusele oled sa oma blogis juba piisavalt palju vastuseid andnud.

      Kustuta
  5. Ah kohe nii hullusti on lood. Kurb kuulda muidugi.

    VastaKustuta
  6. Ma pole küll pädev teie vaidluses kohtunikuks hakkama, aga leian, et eks oma tõetera on mõlemal. SK, sinu Suvetüdruk on minu arust väga sinu (või vanaema) privaattähelepanuga harjunud ja teda on tõesti raske ette kujutada lasteaias 20 lapse hulgas, kus keegi tema tujude võui soovidega ei arvesta. Seega on Neiul õigus, et sellisele lapsele peaks kasvataja pühendama ekstra tähelepanu, ja seda teiste arvelt. Aga samas on Suvetüdruk ju väga hästi arenenud laps, kelle jutud ja tähelepanekud on väga huvitavad. Aga nagu sa isegi oled näinud, sotsialiseerumisega on tal raskusi. Ükskord aga peab see ikkagi juhtuma.

    Ma ütleks, et Suvetüdruk on üks klassikaline "vanade" vanemate laps, varaküps, aga samas ikkagi oma eakaaslastest erinev.

    VastaKustuta
  7. Kindlasti ei ole õige kohelda last nagu omasugust. Laps on arenev isiksus ja tema vajab suunamist ja piire.Laps ei ole väike täiskasvanu.Laps katsetab piire, kuhu maani saab ja järgi antakse,testib kui kaugele ta mingis olukorras ja situatsioonis minna saab ja mis siis juhtub

    VastaKustuta
  8. Vabandust , oli palju hooletusvigu ja pidin ära parandama.
    Olgu suur või olgu väike, aga päkapikku ootavad kõik lapsed, sellist last pole olemas, kes ei tunne rõõmu päkapikkudest ja saginast .... võib olla väga üksikud, kes on sündinud lapsena, aga kasvatatud väikeseks vanainimeseks. Meile -lasteaiakasvatajatele-õpetajatele- on nad ikkagi kõik armsad -olgu missugune laps tahes . Aga oma vanematele on muidugi see oma ja ainus see kõige kõige kõige - ja teiste lastega ei oska lapsevanemad arvestada Ja.ega ei peagi, sest nad pole selleks koolitatud, ega tea paljusid selliseid asju mida PEAB arvestama lasteaiaõpetaja . Jõuluaeg lasteaias on kõige toredam . Kahju, kui mõni lapsevanem ei lase oma lapsel sellest rõõmust osa saada ( toon näiteks jehhoova tunnistajad, kes lastele jõulude aeg kommi ei anna ja kinke ei tee) . Tuleb meelde sovjet/aeg, kui kuused koristati kauplusest ja verivorsti ei müüdud . Reet , ilusat Jõuluaega !
    VastaKustuta

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh sulle kõige eest ja soovin sinule ka ilusat jõuluaega. Kes siis veel kui just meie, kes me oleme seda tööd kaua, kaua teinud ei mõistaks ja ei saaks aru. Loomulikult armastan ma oma tööd ja ka järgmisel aastal tulevad meie lasteaeda päkapikud.

      Kustuta
  9. Minu noorim 4-aastane lapselaps on tõeline draamakuninganna, kui ta kodus oma tahtmist ei saa, on kohutav kisa. Muretsesime, kuidas ta küll lasteaias kohaneb.
    Aga seal on ta musterlaps, kuulekas ja kõigiga sõbralik, arenguvestlusel kuuleb vaid kiidusõnu.
    Niiet võib olla ka Suvetüdruk oleks ideaalne lasteaialaps.

    VastaKustuta
  10. Ja veel lisaks nõukaaja - jõuludest. Vähemalt Tallinnas meie kodus peeti neid alati õigel päeval ning ma küll ei mäleta, et poleks olnud kuuske ja õigeid toite.

    VastaKustuta