laupäev, 31. detsember 2016


Head uut aastat.



Tänasel aasta viimasel päeval võiks pisut tagasi mõelda ja kõik hea siit uude kaasa võtta. 
Tahame me ju kõik, et meid ümbritsevad kallid inimesed oleksid õnnelikud ning rõõmsad. Selleks, et kedagi naeratama panna  polegi palju vaja. 
Alati võid kindel olla, et kui kellegile head teed, siis see tuleb sinule ringiga tagasi. 
Hea tunne on  igal õhtul õnnelikuna magama minna, sest päev on korda läinud ja samamoodi  hommikul ka naeratusega ärgata. 
Armastame oma elu, teeme igapäevaselt tööd, võtame vastu katsumusi mida elu meie teele saadab - see  kõik ongi  meie tegelik igapäev.  Kõik see, mis täna seljataha jääb on meie endi korraldatud. Mineviku jätame vanasse aastasse ja  järele jääb ainult mälestuste ilu, mida uude  kaasa võtta.
Uuesti täpselt samamoodi ei saa midagi teha, sest kõike mida oleme juba teinud saab teha ainult ühe korra. Järgmine kord on juba hoopis midagi muud ja teistsugust. Tagantjärele võime olla küll  targamad, aga alati ei lähe kõik nagu muinasjuttudes ja pole õnneliku lõpuga.
Sellest saavadki just meie elu õppetunnid ja niikuinii on homme jälle uus päev. Peame leppima sellega, et ümberringi on olemas ka inimesi, kes teavad meie elust kõige paremini ja just seda kuidas elama peame, aga kuidas enda elu elada, seda nad ei tea.
Just nagu tummfilmis, mis elab omaenda elu. Nii kaua kuni elad enda elu ei huvita see kedagi, aga kui inimsuhted mängu tulevad, siis muutub kõik. Õigus võõrast inimesest arvata mida tahes on naeruväärne kui enda  elu on täis   vajakajäämisi, lootusetust, hirmu, kindlustunde puudumist tuleviku suhtes.  Muidugi lootus sureb alati viimasena, aga kui kaua seda uskuda see on iseküsimus.
Tegelikult on tänane päev  hoopis rõõmus ja pisut pidulik ka. Lumi jäi küll taeva, aga ega see tali tulemata ei jää. Uueks aastaks lubab kõike, eks elame ja näeme.
Armsad sõbrad  hoidke üksteist ja olge õnnelikud, sest kui teie olete õnnelikud, siis on ka kõik teised, kes on teie kõrval rõõmsad ja õnnelikud.

Kuldse tõllaga kuldses rüüs
tuleb aegade prints üle mäe.
Annab südamevärinal tähises öös
uusaasta printsessile käe.
Hetkeks soovides seisatab aeg sel ööl
tardub jääkilluks kuu ja vari
kuni kell viimast korda sel aastal veel lööb
algab lootusi tulvil uus aasta...

Kohtumiseni uuel aastal.

1 kommentaar:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn với website anthaison.vn chuyên sản phẩm máy đưa võng hay máy đưa võng tự động tốt cho bé là địa chỉ bán máy đưa võng giá rẻ tại TP.HCM và giúp bạn tìm máy đưa võng loại nào tốt hiện nay.

    VastaKustuta