esmaspäev, 30. oktoober 2017


Olla või mitte olla...

Me kõik seisame ise oma valikute eest ja see, millest me kinni hoiame, on ainult meie endi teha.
Ma ei suuda siiamaani  mõista, mis hoiab naist alkohoolikust mehe kõrval? Tean seda tunnet  väga hästi just sellepärast, et olen ise selle tee läbi käinud. Loomulikult oli meie elus ka romantikat ja ilusaid aegu, aga elu pahupool nullis kõik selle ilusa ja järele jäi ainult mõru maik, südamevalu ning  hirm tuleviku ees.
Õnneks sain ma paari aastaga aru, et see ei vii kuhugi  ja kui ma ise midagi ette ei võta, siis nii see jääbki. 
Ma ei vahetaks oma praegust rahulikku ja stabiilset elu mitte kunagi enam sellise elu vastu.
Deliiriumihood, kuu ajased tsüklid, tervise tõttu pidev külili olek, kainete päevade kadumine ja mees ise ei näe üldse probleemi ning  ei püüagi midagi ette võtta. Ma mõistaks veel siis kui oleksid ühised väikesed lapsed, aga vaevalt ka see lastele hästi mõjuks. Kui mees ise ei tunnista  probleemi, siis on  lootust muutumiseks vähe.
Alkoholism on haigus ja naisel võivad  tekkida süümekad, et kuidas sa jätad oma haige mehe maha. Naine unustab  enda, aga kui mees ise midagi enda ravimiseks ei tee, siis naine istub iga päev nagu viitsütikuga pommi otsas.
Alkohoolikud on suurepärased manipuleerijad. Süütunde tekitamine ongi manipuleerimine. Normaalne oleks muidugi, et igaüks valib oma tee ise ja ei elaks oma  elu asemel joodikust kaaslase elu. Seda kõike muidugi veel oma vabal tahtel. 
Joodikuga  pead olema kogu aeg valvel, et ei ütle midagi valesti, ei tee valesti, ei käitu valesti sest misiganes võib olla põhjuseks, et joodik haarab uuesti pudeli. Põhjuse leiab ju alati ja süüdlane on ka olemas.
Inimesed kardavad paljastusi. Õigemini vist küll enda ego. Kõige atraktiivsem inimese juures on aga rahu. Rahu on midagi, mis kaalub üle kõik meie kaotused ja võidud. Kui südames on rahu, siis on peaaegu kõik hästi.
Varasemad negatiivsed kogemused suhte loomisel võivad meiega veel pikka aega kaasas käia ja üritavad oma targutaval kõiketeadval häälel manitsema meid targemad olema. Muidugi me ka arvestame nendega. Ehitame enda ümber kaitsva kindluse ja lubame selle müüride vahele ainult omaksvõetud inimesi. Kaitseme ennast just nii omaenda hirmude eest. Veab kui sinna satub just see inimene, keda oled oodanud ja kes toobki sulle selle rahu südamesse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar