esmaspäev, 2. september 2013


Pealkirjata lugu. :D



 Nagu kooliski, on ka lasteaias septembri algus teistsugune. Natuke töisem ja pidulikum ja lapsed on suvega kasvanud.
Urmas Reinsalu külastas meie lasteaeda ja tõi uue õppeaasta alguseks tordi. Tort oli küll imepisike ja meie suure naisetekollektiivi vahel jaotamine oli päris keeruline, aga ega me ju sööma ei tulnudki. Rohkem  rõõmu oli ikkagi sellest, et meid meeles peeti.
Juhataja omalt poolt oli meie pidulauda täiendanud ja kõik said tükikese midagi head suhu pista.
Koolilapsed on lõpuks kooli läinud ja meie uued pisikesed kõik ribu-rada pidi kohale  jõudnud. Viimased  koolilapsed võtsid lasteaiast veel viimast. Pühapäeval oli aktus, aga reede oli veel lasteaiapäev. Vahva oli vaadata kuidas nad meie uusi pisikesi abistasid ja nendega mängisid. Sellised pikad ja targad ja iseteadjad. Eks meil on suur töö veel ees. Paljud lapsed on kodust tulnud ja pole varem kunagi suurtes kollektiivides olnud. Esimesed õppetunnid ongi lusika õige hoid ja riietumine. Küll me hakkama saame. Vähemalt tahavad kõik lapsed lasteaias käia ja keegi ei nuta.
Lõpetuseks oma tööandja õnnitluselt, mis sobib kõikidele uue kooliaasta tervituseks ja ka muidu.
Siin me oleme Raba serval-oma maailma keskel  sõbralikult lähestikku, teineteisele seltsi ja vajadusel varju või tuge pakkumas. Meid on parasjagu, et jaksata ja saada osa kõikidest rõõmudest, avastustest ja innustuda koostegemistest. Elu on ilus, sest üks säde vaimustust, mille te kingite teisele inimesele kiirgab tuhatkordselt tagasi.Teie kiitus äratab kolleegis võimed, millest ta ei pruukunud isegi teadlik olla.Te usute headusesse, mis on igatahes viljakam, kui halbadest viljadest head vilja loota. Oma vaimse kuningriigi piirid määrate teie ise.

*****

Pühapäeval Haapsalust tagasi sõites nägime tavatut vaatepilti. Sellega, et mehed leiavad igasuguseid kohti ja vahendeid, et oma ihuhädasid leevendada oleme kõik harjunud. Püüad teha pähe sellise näo, et mina ei tea midagi ja könnid vaikselt mööda.
Sellist pilti, kus noor naine keset suure liiklusega maanteed auto ukse avab ja siis oma tagapalged kõigile nähtavale sätib, nägin küll esimest korda. Hea, et meie juht ikka kindlalt teel püsis. Ma saan aru küll, et häda ei anna häbeneda, aga kas just keset päeva ja nii avalikult.  :D  Mets oli ju sealsamas. Minu mees ütles selle peale, et tervis on tähtsam, kui etikett. Meestel oma loogika.

4 kommentaari:

  1. Selle viimase elupildikese seletuseks pakuks, et tädi oli lihtlabaselt purjus ja siis pole loogikal või häbil eriti tähtsust. Või oli tegu feministiga, kes arvas, et kui mehed võivad avalikult auto kõrval vett lasta, siis võivad naised ka :)

    Meie väike Tipsik läks ka "päris"-lasteaeda, mille kohta ta ütleb õe eeskujul, et ta käib nüüd koolis. Vanem õde parandab alati, kui ma küsin, et kuidas lasteaias läks, et ta käib ju koolis! Ju siis nii ongi, kuna enam pole lasteaias kasvatajad, nagu mina olen harjunud ütlema, vaid õpetajad :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem siis feminist, sest ta tuli juhipoolsest uksest välja ja pidi ikka kaine juht olema. Muidugi ei või tänapäeval mitte milleski kindel olla. Pani ilmselt rõhku võrdõiguslikkusele.Minu mees näiteks ei imestanud üldse. Selline tunne, et see oli nii igapäevane asi.
      Lasteaeda ei saa ju ka alahinnata. :D Lapsed saavad lõpetades kõik paberi, et on omandanud alghariduse lasteaia baasil.
      Eks seda õpetaja tööd teeme me ju päriselt ka iga päev. Ema, isa on kasvatajad, meie õpetame.Tänagi tegid meie pisikesed esimese töö joonistades õuna. Väga lihtne see ju polnudki. Õuna ringikujuliselt kasvatades on see juba esimene kirja eelharjutus ja nii need teadmised tulevadki. Tasa ja targu kõik omal ajal.

      Kustuta
  2. oih , ma alguses arvasin, et sõidu pealt ----heheh ...
    Mina ka nii ei käituks , ikka pika söidu peale tuleb häda, aga tuleb ikka vaadata, et pealtnägijaid pole ... ja otsida metsatukake , isegi seda ei taha, et oma mees pealt vaataks ... aga inimesi on ju mitut masti .....
    Kooliaasta alguse puhul edu kogu kooliaastaks ... armastust ja hoolivust pisikeste vastu. et saaksid ise palju kallisid nendelt ja kallistaksid ka ise ....

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh heade soovide eest. Praegu oleme küll õhtuks nii läbi, et ei viitsi kodus enam suudki lahti teha. Iga päev üle 20-ne kohal, kes alles kohanevad lasteaiaga ja keda tuleb kogu aeg õpetada ning juhendada, on päris paras pähkel, aga samas läheb ju kogu aeg lihtsamaks.

      Kustuta