kolmapäev, 18. veebruar 2015


Maa on seda meile andnud,
päike seda valmistanud.
Armas päike, armas maa,
teid ma tänan lõpmata!

Meie rühmas on traditsioon. Enne kui lapsed sööma hakkavad loevad nad söögisalmi.
Tegelikult on see armas komme ja lapsed said salmi päris kiiresti selgeks. Nüüd ei kujutagi nad hommikusööki ilma selle salmita ette ja ise tahavad  seda alati lugeda.
Naerma ajas mind hoopis ühe emme hommikune jutt.
Vanaemal oli juubel ja seda peeti uhkes restoranis.
Kohale oli kutsutud päris hulk inimesi. Kõik istusid kenasti lauda ja alustasid juba söömisega kui meie väike 4 aastane tirts oli äkki näpu püsti tõstnud ja hüüdnud kõva häälega üle terve saali:" stopp".
Kõik olid tardunud ja ehmunud nägudega vaatama jäänud.
Väike neiu oli aga teatanud, et  enne sööki  tuleb söögisalmi lugeda ja oli  seda ka kõva häälega teinud. Lõpetades oli  kõigile head isu soovinud..
Vot nii! Lasteaia kommetest ikka kasu ka.


1 kommentaar:

  1. Fantastiline kuidas meie pisikesed kasvandikud meid järgivad ja õpetavad ka oma vanemaid selle järgi mis lastaaiatädi ütles . Mida rohkem neile ilusat õpetad seda parem sest see kulub köik tulevikus marjaks ära ja iga väiksemgi kiidusõna kasvataja poolt on meeles veel paljude aastate pärast .. olen seda kogenud ja minu kasvandikud on mulle ka rääkinud, mis neil meeles on veel . Reet , jõudu ja indu sulle , see oli nii vahva jutt et lausa nutma ajab et ei saa enam olla tööl lasteaias oma pisikestega . Pole hullu , lohutan ennast ise . Nii palju ilusat on meeles ... Ilusat kevadist ilma !

    VastaKustuta