esmaspäev, 23. november 2020

Tagasi aastate taha.

 Nüüd ma olen siis uues töökohas täpselt 3 kuud olnud. Tegelikult olen küll jõudnud tagasi siia, kus ma  täpselt 35 aastat tagasi alustasin.

 Maja on enam-vähem samasugune, ainult ahjukütte asemel on elektriküte. Ahjud on  täiesti töökorras ja kujutan juba ette kuidas me jõulude ajal teeme ahju tule ning  kuulame halgude prõksumist. 

Mu vanemad lapsed käisid kunagi selles lasteaias ja kuna siis polnud lasteaia kohti vabalt saada pakkuski mees, et saab lasteaeda aidata. Mehe tehtud vihmaveerennid ja torud on endiselt alles ning hommikul tööle tulles tunnen ma, et siin on tükike ka minu südant. Nii hea ja rahulik on siin olla.

Maja on mõnus, kodune. Siia mahub ainult 2 rühma ja lapsed mängivad tihti koos. Sünnipäevad  ja üritused peame samuti koos. Vastu võeti mind siin väga hästi ja olen tõesti kodunenud. Muidugi igatsen  oma töökaaslaste järele  ja ootan seda aega kui meie  maja remont valmis saab, aga siinoldud aeg on kindlasti ka väga armas. 

Aed on  väga suur ja lastel on palju erinevaid mänguvõimalusi. Maja ise näeb seest välja nagu üks tõeline kodu. Köök on suur ning hubane. Vanaaegse  ümmarguse laua taha  mahub täpselt kogu meie väike pere. Kindlasti on see aasta mulle väga tähtis ja ma ei kahetse, et sain selle võimaluse.



8 kommentaari:

  1. Äge hoone - tundub kunagise suvemõisa moodi. Eelmise sajandi algusest?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Istu nüüd kenasti maha ja ma räägin sulle pisut sellest majast. Maja ajalugu hakkas mind huvitama juba 1985 aastal kui mu mees siia vihmaveetorud ja rennid tegi. Need pidid muidugi täpselt samasugused välja nägema kui enne, sest maja on 70-datest aastatest alates oma omapärase stiili ja väljanägemise poolest võetud arhitektuurimälestiste Kaitse inspektsiooni kaitse alla. Maja on üks vähestest Vene Novgorodi siilis ehitistest.
      Enne esimest maailmasõda ehitati Peeter Suure nimelist merekindlust, mille maapealne osa ulatus Pääskülani. Pääsküla jõe äärde kerkis merekindluse komandandi maja staabihoone, mis ongi tänapäeval lasteaiana kasutusel Maja on ehitatud 1910-12. 1924 oli ta Jaan Poska nimeline lastekodu.Vene väed rüüstasid maja täielikult, aga hiljem ta korrastati ja oli kuni 1964 aastani lastekodu.Edaspidi tegutses lasteaiana.
      Unikaalne on ka maja pööning aknaorvade ja sammastega.
      Tegelikult ideaalne, armas ja kodune lasteaed.

      Kustuta
  2. Super ülevaade! Selline pitsdekoor oli just sellele ajastule omane. Minu Nõmme majake oli ju lausa Glehni-aegne, vilets ja väikseke, aga samasuguse pitsiga:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Su koduke on tilluke kuid see on armas sinule. :D
      Tegelikult meeldiks mulle, et minu koduke oleks ka poole väiksem, aga ise me ehitasime sellise ja vahel on hea omaette ka olla. (Pitsid on ainult mõningatel köögirätikutel)

      Kustuta
  3. Kas see on eralasteaed, et nii nunnu? Kas oled seal siis ajutiselt, kuni su endine lasteaed on remondis?
    Maja ajalugu on sul küll täitsa selge!!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei see pole eralasteaed. Kunagi oli see täiesti omaette asutus koos direktoriga, aga nüüd mõned aastad on see juba suure lasteaia filiaal. Tegelikult mulle see meeldibki. Oleme üks pere ja igapäevaselt on tööl 4 täiskasvanut.
      Mulle on mitu korda tehtud ettepanek sinna jäädagi, aga uudishimu milline ükskord meie maja välja näeb ja muidugi ka mu toredad vanad töökaaslased, kellega olen aastaid koos töötanud panevad mind mõtlema. Septembrini on aeg otsustada. Siis olen ma ühe aastaringi läbinud ja tean rohkem mida tahan. Kindlasti jääb tükike minu südamest ka siia.Siin on nii palju selliseid asju, mis saavad kuuluda ainult ühe väikese üksmeelse pere juurde. Kindlasti jään igatsema neid hommikuid kui teise rühma õpetaja mind hommikuti akordionimängu saatel vastu on võtnud ja me oleme kahel häälel vanu laule laulnud. See annab juba hommikul nii mõnusa tunde. Imetlusväärne on samuti see, kuidas mind siia kollektiivi vastu võeti. Vahel on selline tunne, et olen siin juba aastaid töötanud.

      Kustuta
  4. Sa oled lahe ja sõbralik, kindlasti ka lõbus ja naeruhimuline, sellepärast nad hoiavadki sind. Oled õnnelik inimene.

    VastaKustuta