laupäev, 21. jaanuar 2012

Mitte kõik, aga väga palju on võimalik.



Viimasel ajal on nii kiire olnud, et  päevast jääb paras jupp puudu. Nii palju oleks ja tahaks veel teha, aga siis avastad, et uneajaks on jäänud ainult mõned tunnid. Järgmisel päeval algab, aga kõik uuesti otsast peale. Mitte, et ma nüüd kahetseks. Ise ma ju tahtsin, aga vahel tahaks tõesti natuke hinge tõmmata.
Uusaasta juba ammu käes, aga minul isegi  kuusk veel  toas. Kuidas ma viskaksingi ta toast välja, kui ta pole veel okkaidki hakanud pudistama? Kindlasti on endale vahepeal juured alla kasvatanud.
Üle hulga aja jõudsin lõpuks ka poiste maja kruntidele. Seal käib iga päev vilgas tegevus. Kohe, kohe saab plats vanadest ehitistest puhtaks ja kevadel läheb ehituseks.
Täna oli viimane õppepäev ja järgmisest nädalast on kõik jälle vanaviisi. Saab rohkem tööle pühenduda. Igatsengi juba oma väikeste muside järele. Tegelikult meeldis mulle tänane koolitus ka väga. Esmaabi andmise vajadus võib abistajale alati ootamatult tulla. Paraku ei tea kunagi, kas seda täna on vaja või mitte. Annaks jumal, et ei ole, aga kui aega on ainult mõned loetud minutid ja selle peale, et ma midagi ei tea ning ei oska on juba hilja mõelda. Kõige tähtsam ongi, et inimene oleks võimeline päästma oma lähedasi. Kes ikka tahaks jääda ilma kellestki, kes on kallis? Just esimesed minutid enne kiirabi saabumist võivadki saatuslikuks saada. Olen tänulik Rutale ja tema meeskonnale huvitava koolituse eest, mis oli rikkalikult vürtsitatud huumoriga. Koolitus ise oli suurepäraselt üles ehitatud. Piisavalt teooriat ja palju praktikat. Tegime ohtralt inimkatseid elusate"laipade" peal, kes olid iga hetk valmis õpetama, kui midagi päris õigesti ei läinud. Palju oli näiteid elust enesest. Uskumatu, mida kiirabibrigaad oma igapäeva töös peab nägema. Väikesi lapsi, kellel on rasked traumad ja kes usaldavad rohkem võõraid tädisid, kui oma vanemaid. Kes on valmis kohe haiglasse kaasa tulema, et ei peaks kodus oma vanematega olema. Sain palju vajalikke teadmisi, mida saan ka oma igapäevatöös kasutada.
Küsimus suurele ringile. Kuidas teha kindlaks, et neeger punastab?Seda sain ka täna koolituselt teada.:D
Nüüd istun kodus, tekk mõnusalt ümber ja joon šampust, mis mehe sünnipäevast  järgi jäi. Tundub, et koolituse saal, mis oli külm nagu jääkelder, on mulle oma jälje jätnud. Turtsun ja aevastan. Terviseks!

2 kommentaari:

  1. Kas teil lasteaias käib ka mustanahalisi ja mida sa selle teadmisega peale hakkaks?

    ;-)

    VastaKustuta
  2. Jah käib küll.Huvitav teadmine oli, mille peale poleks ise tulnudki.

    VastaKustuta