esmaspäev, 30. juuli 2012

Minu aktiivne puhkus.


Kui inimene väga tahab, siis  saab ta  ilmselt kõigega hakkama.
Eelmisel aastal katsetasin puhkuse ajal kohvikus töötamist. Tegelikult mulle väga meeldis ja arvasin, et tulen ka sellel aastal siia tagasi, aga  sellel aastal on  hoopis uued väljakutsed.
Kuna mu nooremal pojal on 3 autopesulat, siis tegi ta mulle ja oma nooremale  õele ettepaneku talle appi tulla. Ega ma täpselt ei kujutanudki ette, mida tähendab üks salongi keemiline pesu. Läbisime kiirkursuse, saime hunniku kodumasinaid,  kemikaale, lappe,  harju ja nuustikuid ning  ilmatu suure bussi katsetamiseks.
Muidugi oli esialgu tore töötada, sest olime Kosel keset remonditöökoda, ainukesed naised ja pikkadest sihvakatest meestöötajatest ümbritsetud. Peale 4 tunnist nühkimist polnud enam nii roosiline midagi.  Päris karm ja füüsiline töö tegelikult. Kõik laed, istmed, seinad, panipaigad ja klaasid tuli puhtaks nühkida. Kõige  tüütum ja täpsem töö muidugi veel armatuurlaud. Seal sai täppistööd lausa pintsliga tehtud, aga lõpptulemusega jäid kõik rahule ja ega  siis enam ei mõelnudki kui tüütu see tegelikult oli.  3 päevaga on võtted selgeks saanud ja töö läheb juba ludinal, kuigi teise päeva õhtuks oli küll selline tunne, et kui keegi veel tuleb auto keemilist pesu paluma, siis meid ei ole kodus.Homme siis jälle Kosele silmarõõme vaatama.
                                                                                Teine selle suve töökoht on Klooga ranna kämpingus. Seal võiks kenas palkmajas ilusa looduse keskel küll suve läbi elada. Meil on seal hooldada 21 väikest majakest.Meele teeb kurvaks ainult see, kuidas suhtutakse võõrasse  varasse. Ilusad puidust seinad on markeritega täis joonistatud ja peeglid ära lõhutud.
Eile avastasime  kui palju on metsas mustikaid. Sõime suud siniseks ja keeled lillaks. Veel 2 nädalat aktiivset puhkust ja siis saab lasteaeda tagasi. Kuskil ei puhka paremini, kui lasteaias oma laste keskel.
Selleks ajaks ilmselt kodus remont ka valmis.

5 kommentaari:

  1. Timo nattipidi tagasi tuua ja seina puhastama panna!(3. pilt)

    VastaKustuta
  2. Kas vähemalt koduse remondi teeb keegi muu, kui sina ise? Muidu läheb su "aktiivne puhkus" juba tööseadusandlusega vastuollu ;) Peaks äkki kaebama kuhugi...

    VastaKustuta
  3. Koduse remondiga on nii, et aknad vahetab Lux,elektrik elektrijuhtmed, torumehed vaatavad kõik torud ja ühendused üle ja üks radikas läheb minema.Disainer pani toa paika, puussepp teeb mööbli ja lükanduksed.Mina plaksutan ja nipsutan ning ilusad poisid teevad just nii nagu vaja. Rikastel ju omad seadused.:D Selles remondis ei liiguta ma lillegi.

    VastaKustuta
  4. Ohjummel. Mul on kaks nädalat möödas puhkusest, kus ma enamjaolt ei teinud midagi ja tunne selline, nagu poleks iialgi puhanud. Lasteaias ei peaks ma ilmselt viit minutitki vastu.

    VastaKustuta
  5. Tulime tütrega just töölt. Täna pesime hiiglasuure bussi seest puhtaks.7 tundi pausita nühkimist.homseks pakuti veel suuremat bussi, aga tänasime viisakalt ja ütlesime ära.No ei viitsi enam, kuigi väike ahvatlus on. Koduteel helistati kohvikust, kus ma eelmisel suvel töötasin ja pakuti tööd. No ma olen vist sellel suvel asendamatu. Tegelikult igatsen juba küll lasteaeda oma väikeste muside juurde. Eile läks peale suvepuhkust esimene rühm lahti ja oleks ma varem koju jõudnud, siis oleksin kindlasti uudistama läinud.Aga homme ma ei tee tõesti mitte midagi-ma luban :D

    VastaKustuta