reede, 19. aprill 2013



Koolivisioonist, rattasõidust ja natuke konnadest ka.



Pääsküla koolil on vahva traditsioon. Juba aastaid toimub seal Koolivisioon, kus õpilased saavad oma  julguse ja lauluosavuse proovile panna.
Kõige nooremaid ma kahjuks kuulama ei jõudnud, aga vanemate hulgas oli päris palju andekaid noori. Muidugi oli ka selliseid, kelle lauluoskus jättis kõvasti soovida ja kes minu meelest ei suutnud isegi viisi pidada. Üks vaesekene oli nii pabinas, et lavale tormates pidi peaaegu kukkuma, siis sai mikrofoniga laksu mööda pead ja lisaks kõigele ajas laulu ka veel sassi. Laulis minu  nooruse laulu  "Uus mood" ja pani oma valikuga mind imestama. Tüdrukud olid ülekaalus ja ilmselt sellepärast saidki need üksikud poisid kõrgemaid punkte, kui nad välja teenisid. Mõnele pandi lihtsalt julguse eest ka.
Minu laps laulis "Mina jään". Olen käinud teda mitmed aastad kuulamas ja iga kord üllatab ta mind. Ma ometigi tean, et talle meeldib laulda ja ta on seda mudilasest peale teinud, aga nii laval koos ansambliga  kuulata on midagi muud. Sellel aastal siis teine koht. Naersin veel, et näe mul ka žüriis tutvusi, et üks mu kunagise kasvandiku isa, aga tütar vastas selle peale, et see ju hoopis stuudio omanik, kus ta oma laule plaadistamas käib. Vot sulle siis. Eestimaa nii väike.
Täna käisin oma lemmik rattarada proovimas. Olen paar korda enne ka hiilimas käinud, aga siis olid seal veel suusatajad. Kuna täna oli nii ilus ja soe õhtu, siis otsustasime uuele katsele minna. Sildid, mis suusatajate eest hoiatasid, olid veel alles, aga rada ise oli päris puhas.  Mõtlesin küll, et äkki ma ei jaksagi korraga peale pausi nii pikka maad sõita, aga esimesed 3 km. läksid nagu lennates. Järgmised 3 panid mind aga kiljuma. Ma pole sellist konnauputust enne näinud. Terve tee oli neid täis. Pidime päris vigursõitu tegema, et ilma kadudeta läbi saada. Ja siis tuli tänavapuhastus  auto. Rohkem ma ei tahagi teada. Kardan ainult, et nii mõnigi tulevane prints kaotas oma elu. 34 km sai sõidetud. Minule päris paras koormus, kui arvestada seda, et terve aed sai ka veel riisutud.

4 kommentaari:

  1. Edasi ootab ees tütart superstaarikonkurss!?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vaevalt ta isegi seda praegu teab, aga muusikal ja korvpallil on ta elus tähtis osa küll.

      Kustuta
  2. Kui tore, õnne sulle tütrekese edusammude puhul , see teeb ju nii rõõmu kui lapsel läheb hästi. Tee lapsele pai ! Aitäh. Aga appikene kas niipalju sõitsid rattaga maha ? oh issver sussver kui tublid on inimesed ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma sõitsin eelmisel aastal natuke üle 4000 km ja 30 oli mu igapäevane taks, et ennast hästi tunda.
      Olen oma noorema tütrekese üle uhke ja tal läheb tõesti hästi. Samuti ei saa ma kurta ka oma ülejäänud kolme lapse elu üle. Nad kõik on edukad ja elus endale kindla koha leidnud.

      Kustuta