reede, 5. aprill 2013


Nõmme viib Nokia kontserdisaali jagu lapsi "Shreki" etendusele.

Nõmme linnaosa vanem Erki Korp lubab Nõmme lasteaedade lapsed linnaosa kulul 16. mail viia Nokia kontserdisaali vaatama nukuteatri etendust "Shrek". Enam kui 1800-kohaline saal on kinni pandud Nõmme lasteaedade lastele. Mõte iseenesest on ju hea, aga  lasteaedade õpetajate peale pole keegi mõeldud. Korbi mõte on küll lasteaia kasvatajaid läbi selle ürituse tunnustada, aga meile on see kindlasti väga tõsine ja pingeline tööpäev. Lasteaiad ja eriti just õpetajad on pandud lihtsalt fakti ette, et tuleb minna. Kujutan juba ette, et  igas lasteaia rühmas on keskmiselt 24 last  ja 2 õpetajat, kes peavad tagama, et kõik üleriided saab kenasti  ära antud. Kindlasti on pooltel vaja enne etendust veel pisssile minna. Ei saa hetkekski unustada, et saalis on 1800 kohta ja enamuse nendel kohtadel istujatest  moodustavad lapsed. Ja mis saab siis, kui saabub vaheaeg ning kõik tahavad välja jalutama minna. Etendus algab 11.00  ja  kestab 2, 5 tundi. Lapsed on harjunud 12. 30 sööma ja siis magama minema. 4-aastased ei suuda kindlasti nii kaua paigal püsida. Võib-olla oleks ilusam valimisžest olnud hoopis see vaba pilet perele kinkida ja vanemal võimaldada ise oma lapsega teatrisse minna. Lasteaia õpetajad on pandud sundvaliku ette, sest meie peame ju laste eest vastutama ja tagama nende ohutuse. Ja ärme hakkame siinkohal rääkima meile lubatud palgatõusust....

6 kommentaari:

  1. See on üks tõeliselt mõtlematu kingitus küll. Selline katsumus teeb isegi sinusuguse kogemustega õpetaja murelikuks, mina sinu asemel oleks täielikus ahastuses, kui ma peaksin nii paljude väikeste lastega nii suures rahvahulgas hakkama saama. Palju neid wc-kohti siis on ja lapsed ei suuda ju kannatada. Siin on küll koht, kus kära tõstma ja vastu hakkama peaks.

    VastaKustuta
  2. Ma tean ja usun meisse, et me teeme selle ürituse ära ja kõik läheb hästi. Võib-olla pärast naerame kõik koos ja meenutame, mida keegi tundis.Olen palju lastega väljaspool meie lasteaeda üritustel käinud, aga kunagi pole nii suurt rahvamassi olnud.Aastaid tagasi käisime oma 3-aastastega Kalevi kommivabrikus jõuluetendusel.Võttis ka päris kõhedaks, kui äkki olime sadadest lastest ümbritsetud, aga see ei anna praeguse üritusega võrreldavgi.

    VastaKustuta
  3. Mina lugesin just arvutust, et see olla jõukohane koolilastele. Et etendus olla üle 3 tunni pikk (just see pikkuse koht siis jõukohane). Aga jah, eks iga asi saab kord mööda ja tagantjärele enamaasti polegi nii hirmus. Jõudu teile igatahes selleks teatriskäiguks! :)

    VastaKustuta
  4. Meil on lasteaias etendused 45. minutilised ja juba seal tuleb mõningaid lapsi korrale kutsuda, et nad vaiksemad oleksid ja kuulaksid.Ma ei kujuta ette, et 4-aastased vaataksid etendust, mis kestab 3 tundi. Ilmselt muist tuleb pärast üles äratada.Ma olen ka kuulnud, et etendus on muidu hea, aga väga pikk ja lõpuks tüütab ära.Seda samuti 1-klassi lapse suust.

    VastaKustuta
  5. Mnjaa, paneb mõtlema. Käisin nelja aastase lapselapsega Rakvere Teatris Kunksmoori (Viljandi lasteteater Reky)vaatamas. Vaheajata, veidi üle tunni ja saalis kolmsada kohta. Meie lasteaiast olid vanemad rühmad st. peaaegu 7 aastased.Kuna tegemist väikelinnaga mindi jalgsi, u. 1,5 km. Kokku võttis teatriskäik 3,5 tundi. Loomulikult pidi ühe rühmaga kaasa minema 2 õpetajat ja üks abi.
    Linna tingimustes ei kujuta ma kõike seda ette. Ja 1800-se rahvaga ammugi mitte.
    Erki Korp tuleks saata alushariduse ped. kursusele või vähemalt loengule :P

    VastaKustuta
  6. Erki Korp arvab ju hoopis, et ta tahab sellega meid tunnustada ja see on ühtlasi ka kingituseks meile meie töö eest. Ega ma ka praegu veel ei kujuta hästi ette, aga küll ma siis kirjutan, kui hästi me hakkama saime. Midagi siin ilmas pole ju võimatut hea tahtmise juures. Esimene šokk on möödas ja nüüd võtame asja juba natuke huumoriga.

    VastaKustuta