teisipäev, 8. juuni 2010

Kauged külalised.

Teisipäev.8 .juuni.20010 13.38.



Lasteaias käisid kauged külalised Jaapanist. Kõik olid lasteaia juhatajad. 7 meest ja 2 naist. Neile  oli siin kõik teistmoodi ja armas oli vaadata kuidas nad meie 3 aastaste esinemisele kaasa elasid. Plaksutasid käsi, tantsisid kaasa ja ümisesid oma viisikesi.
Etteasted vaadatud, tegid nad tutvust meie majaga. Kõik pakkus neile huvi ja nad tundsid paljude asjade üle suurt vaimustust. Näiteks meie magamistuba. Voodid ,madratsid ja isegi kirju voodipesu. Nende kodumaal käib kõik patjade peal Meie tervisekaitse poleks kindlasti sellist korda heaks kiitnud.
Küsimusi sadas nii palju,et vastamisega oli tegemist. Sain natuke ka oma roostes inglise keelt harjutada. Neile pakkus huvi ka miks on meie lauad ja toolid eri kõrgusega. .
Kui neile laste pikkusest rääkisime, siis  oli nende imestus suur. Nemad lahendavad selle probleemi jälle padjaga. igal maal erinevad kombed ja traditsioonid ja meile jääksid need jälle natuke võõraks. Kõik huvitavad asjad pildistati üles.  Eriti meeldis neile Sipsik. Nad ei suutnud ära imestada ,et kõik tööd on laste endi tehtud.
Usun, et  meie lasteaed meeldis neile väga, sest giidil oli kõva tegemist,et ajagraafikus püsida.
Ja lõpuks veel kohvilaud. Nende maal oli traditsioon, et kõik, mis järgi jääb tuleb sisse pakkida ja kaasa võtta.
Küllap  oleme me nüüd Jaapanis väga kuulsad, sest kunagi enne pole ühe tunni jooksul pidanud nii palju piltidele poseerima..Oli väga huvitav ja positiivne kohtumine, kus sai mõtteid ja kogemusi vahetada.

3 kommentaari:

  1. Meil ei jätku mehi isegi koolidesse. No direktoriks võib-olla siiski.
    Aga Jaapani mehed on väga toredad, eriti see, kes kollase diivani peal istub :D

    VastaKustuta
  2. Mina ka imestasin.Oleks arvanud ,et nad on ükskõik kust ,ainult mitte lasteaia juhatajad.Aga olid väga sõbralikud ja uudishimulikud.Puid neil seal peale kirsside ju eriti ei ole.Meil vaatasid iga põõsa ja lille üle ja pärast istusid lastega lihtsalt murule.Näod olid kogu aeg naerul.

    VastaKustuta
  3. kui ma Tallinna 12 Lastepäevakodus tööl olin käis meil palju väliskülalisi see oli kaua aega tagasi ja juhataja käskis koristajatädidel peitu minna, et neid ei nähtaks --- aga meie olime ka fotoaparaatide fookuses koos lastega ja kes teab, kus Jaapanis ja mujal maailmas meie pildid praegu on ???

    VastaKustuta