teisipäev, 4. september 2012

Tõde pole kunagi lihtne.

Täna lõuna ajal oma telefonile vastates kuulsin seal reibast ja optimistlikku häält.
"Tere, mina olen Toomas"
Esimese ehmatusega mõtlesin, et missugune Toomas? Kas ma peaksin teda tundma?
Kui aga hääl küsis kas mul on paar minutit aega, sain kohe aru, et tegemist on järjekordse kaubapakkujaga. Kuna lapsed olid muusikatunnis, siis otsustasin ära kuulata, mida  on Toomasel mulle siis seekord pakkuda.
Esimene küsimus oli kohe kuidas ma oma organismi turgutan ja saabuvale talvele vastu lähen?
Teatasin, et ma ei tee selleks mitte midagi, sest ma ei vaja seda. Olen niigi täiesti terve.
Toomas küsis kohe vastu, et kas mind siis ei kimbutagi kõrge vererõhk, kolesterool ja liigesehädad. Nüüd oli minu kord talle reipa häälega teadustada, et mu vererõhk jääb alla 100, mu kolesterool oli paar nädalat tagasi 4 -seega kõige paremas korras ja mul pole ühtegi liigesehäda sellest hoolimata, et sõidan igal õhtul jalgrattaga umbes 30 km.. Arst oli just kiitnud, et minu analüüsid on nagu noorel tütarlapsel.
Toomas  küsis kohe, et kas mina üldse tean, mis asi on karukibuvits?  Ütlesin, et kibuvitsa ma tean,  aga karu omast ei tea midagi aga sellegipoolest ostma ei hakka ma  mitte midagi.
Ilmselt ajasin ma Toomase juba närvi, sest ta hääl polnud enam sugugi ei reibas ega heatahtlik ja ta pahvatas mulle juba päris kurja häälega, et elagu ma siis oma unistuste maailmas edasi ja tal pole plaaniski mulle midagi pakkuda ja pealegi ei kasvagi karukibuvits minu lähedal vaid mägedes.
No räägi siis veel inimestele tõtt.

6 kommentaari:

  1. Kas sa siis ei tea, kui valus on kõrvalt vaadata, kui teisel hästi läheb ;) Igaühel tekib tahtmine öelda, et ega see õnn sul igavesti kestma jää, mis siis vaesest kaubajuudist rääkida, kel äri katki jäi :D

    Ülsiselt lõpetan ma jutu kohe, kui saan aru, et mulle midagi müüa tahetakse. Sest mul on kahju sellest kõneajast, mis vaene telefonimüüja asjata minu peale raiskab. Selle töö peale ei lähe keegi muidu, kui viimases hädas. Kui midagi muud tööd pole leidnud ja on lasknud end lollitada suurtest lubadustest, kuidas selle bisnesiga imelihtsalt rikkaks saab.

    VastaKustuta
  2. Tavaliselt olen ka esimese lausega teatanud, et ma ei soovi midagi osta ja siis kohe kõne lõpetanud, aga kuna ma viimasel ajal nii edev olen, siis tahtsin oma hea tervisega kiidelda. Näed ajasingi teisel tuju pahaks, aga endal oli nalja nabani. Rääkisin õhtul oma noortelegi ja saime veel koos naerda.Nüüd ma lähen aga rallima, sest tundub, et mu 10 tunnisest tööpäevast jäi väheks. Kana sai ka just küpseks, et kes soovib, pakun tükikese krõbedat kana. :D

    VastaKustuta
  3. just nii see oli ja võib-olla oli see ta esimene tööpäev ja ma ajasin ta lihtsalt närvi, aga naljakas oli ikkagi.

    VastaKustuta
  4. No aga ajab ju jummalast närvi, kui oled selline noor energiline toomas ja mingi seniilne penskar (selge see, et kõik vanuses 30+ on penskarid) sulle ärtust ära teeb :D

    VastaKustuta
  5. Ma sain ju aru küll, et ta läks närvi, sest pole ju tõesti võimalik, et ühel mutil pole ühtegi haigust.:D
    Mu noorem poiss ka kommenteerib vahel mu oste, et jumal tänatud, et pole penskari oma. Ega ma päris täpselt ei teagi, milline see peaks siis olema, aga küll ma saan varsti teada. See aeg tuleb kiiremini, kui tahaks. Ma ju paljulapseline ja saan mõne aasta varem ka.

    VastaKustuta