esmaspäev, 26. detsember 2011

Torm nimega Patrick.


Eile öösel puhkenud torm ei lasknud mul  magada. Mehe maja katus kolises ja mürises mis kole ja naabri koer, kes tavaliselt on öösiti toas, oli õue unustatud. Vaeseke ulus ja haukus öö läbi. Mees nägi  unes košmaare ja vahepeal ajas  mullegi  hirmu nahka. Õnneks oli see ainult uni. Tema unenägudest võiks terve raamatu kirjutada. Hommikuti räägib  nii uskumatuid seiklusi, mis ta öö jooksul on kõik läbi elanud. Ime siis, et pole väsinud.:D Mina näen und  harva ja enamasti ei mäletagi. Üksikud korrad, mis meelde jäävad on küll detailide ja pisiasjadeni meeles.
Lugesin netist, et Eesti kohale  jõudnud talvetorm Patrick on jätnud juba 20000 majapidamist ilma elektrita. Ilmateade ei luba ka lähipäevadel tuule kiiruse vaibumist. Vähemalt on tormil mehine nimi. Mu vanem poeg kogu aeg imestas, et miks tormidele tema pruutide nimesid pannakse. Loodan südamest, et sellel korral pole nimel mingit tagamõtet.
Süda kripeldas oma maja pärast. Uni oli niikuinii läinud ja mulle pole kunagi meeldinud niisama vedeleda.Tuul oli mõnusasti tagant ja jõudsin kohale 5 minutiga. Väravad olid pärani lahti, päkapikud olid kuuse all sirakil ja õu oli kaseoksi ning omaniketa asju täis.
Alles eile olin  riisunud kokku kõik oksad, aga tänane saak oli eilsega võrreldes mitu korda suurem.  Pean ilmselt peale tormi vaibumist leiubüroo avama. Muist tuttavaid asju viskasin küll kohe üle aia tagasi.Tormist hoolimata on ilm isegi ilus. Päike paistab ja pole seda lõputut vihma. Mõtlen kogu aeg, kui palju oleks olnud juba lund rookida, kui oleksid olnud külmakraadid ja krüsanteemid õitsevad ikka veel.

4 kommentaari:

  1. Mu mehe sõber ütles peale Monikat, et tormidel on naiste nimed seetõttu, et nad käituvad nagu naised. Tulevad suure kirega ja lahkuvad koos maja ja autoga. :)

    VastaKustuta
  2. No sellel korral on mehe nimi. Ei tea, mis võib veel juhtuda. Kuuski igatahes langeb nagu loogu.

    VastaKustuta
  3. mu netituttava kolme aastase poja nimi Patrick.
    Teatab siis mees eile hilisõhtul, et Patrick on õues.
    Mina kohe pabinas, et hull oled, öö käes ja laps väljas :)))

    Aga meie Poeg 3 evakueerus kogu perega meile, sest elektrit ja kütet lubati homme lõunaks.
    Mina muidugi rõõmustasin põnnlapselaste üle!

    VastaKustuta
  4. Ega tänapäeval ei kujutagi elu ilma elektrita enam ette. Eelmise aasta pühade ajal meil siin ju ka alajaama katus vajus lume raskuse all sisse ja pool Pääsküla ja Nõmmet oli ilma elektrita.Olin just tule katlasse teinud, pesumasina käima pannud, ahjus küpses kala, kohvivesi kees ja mõtlesin, et veedan nüüd mõnusalt kohvitades arvutis veidi aega. Ja siis oli kõva kärakas ja terve tänav pime.Mitte midagi ei osanud peale hakata. Õnneks oli lund väljas ja tasandasin oma niigi sirgeid lumevalle.
    Ilusaid hetki koos perega.

    VastaKustuta