kolmapäev, 12. juuni 2013



Vahel piisab nii vähesest.

Lasteaia lõpupeod on reeglina kujunenud pisut nukrateks ja pisaraterohkeks. Mul oli hea meel, et sellel aastal oli meie pidu kõigest hoolimata hoopis armas, naljakas ja rõõmurohke. Kõik sujus kuidagi endastmõistetavalt hästi ja kõik olid heas tujus ning rõõmsad. Võib-olla oli see tingitud ka sellest, et mu paarilised olid mõlemad haiged, tööd sai natuke rohkem tehtud ja viimastel päevadel oli selline tunne, et ei jõua kõigega õigeks ajaks valmis ning ei olnudki aega mõelda, et need lapsed, kes täna siin peol on, on tulevased koolilapsed ja lasteaeda pole neil tulevikus enam asja.
Täna aga, kui üks vanaema tuli meid tänama ja ta tegi seda nii südamlikult, läks meel kurvaks. Ma tean, et ta mõtles oma iga sõna tõsiselt. Eks me oleme ta lapselapsega omajagu ka vaeva näinud, sest ta on meil paras rõõvlitütar Ronja, kellele ei ole ükski puu liiga kõrge ja miski ületamatu, aga  samas ei saa me ka unustada, et iga laps on omamoodi isiksus, kellel on oma mina olemas. Ei ole olemas halbu lapsi ja oma lastele soovime alati kõige paremat. Nii mõnigi lapse mure saab lahendatud, kui ka vanemad appi tulevad.
Just täna jõudiski  kohale, et need lapsed on meil siin viimaseid päevi ja varsti on siin kõik hoopis teistmoodi. Pisut  leevendab ehk see, et 11 last jäävad ju alles, aga natuke kurb on ikkagi.

7 kommentaari:

  1. Sa ütled blogis igas kuus korra, et vahel piisab ka vähesest :D

    Kas see tähendab, et sa oledki vähenõudlik naisterahvas, või hoopis seda, et vaid korra kuus lepid sa vähesega, ülejäänud päevadel peab saatusel sinu õnnelikuks tegemiseks ikka rohkem pakkuda olema?

    VastaKustuta
  2. Ma kontrollisin igaks juhuks üle, ega ma nii seniilne nüüd ikka veel ei ole, et ei mäleta. 2 korda 3 aasta jooksul võib ju ometi nii öelda ja eks vanus juba ka selline, et peab piskuga läbi ajama. :D
    Praegu teeks mind õnnelikuks, kui mu vasak kõrv ei ajaks pilli. Mul pole elu sees enne kõrv valutanud ja täna tuikab nii, et ei läinud isegi rattaga sõitma.Raisk ma ütlen. Nii valus. Ajab lausa vanduma.

    VastaKustuta
  3. 2.mail piisas sulle ka vähesest ;) Eelneva statistika kohta ma pole arvet pidanud.

    Meie vanuses öeldakse, et kui kusagil ei valuta, siis järelikult oled surnud ja taevasse saanud :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Viimased 2 kuud olen jah tagasihoidlikum olnud, aga selle eest ülejäänud elu olen rohkem saaja rollis olnud. :D
      Järelikult elan, sest veetsin kohutava öö ja tulin just arsti juurest. 10. päevane ravikuur on kindlustatud, aga loomulikult olen ma tagasihoidlik ja veedan selle aja tööl.

      Kustuta
  4. Igatahes head paranemist ja loodetavasti tuleb varsti ka puhkus ja tervis saab taastatud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh. Puhkus täpselt kuu aja pärast, aga mul ju puhkus juba sisistatud Klooga-rannas nagu eelmiselgi aastal. :D Mina puhkan aktiivselt.

      Kustuta
  5. Imeline, iga kord lõpupeol läheb meel härdaks ja üks eluetapp seljataga , tundub et nii häid ja armsaid lapsi enam kunagi ei saa olema minu rühmas , tuleb sügis ,tuleb uus rühmatäis vöõraid inimesehakatisi ja nendest saavad su elu järgmised 6 aastat rõõmud ja mured ja siis taas lõpupidu ...

    VastaKustuta