teisipäev, 16. august 2011

Seekord siis sedamoodi.

Nii-lõpuks jälle tagasi lasteaias oma igapäevase töö juures. Tegelikult mulle ju meeldis kohvikus töötamine. Sain hoopis teistsuguse kogemuse. Kui järgmisel suvel uuesti appi kutsutakse, siis lähen kindlasti jälle. Rikkakas sellest just ei saa, aga see polegi ju kõige tähtsam.
Teenitud raha kulutamisega polnud ka mingeid probleeme. Alguses ikka mõtlesin, et mida ma nüüd endale ostan, aga loodus tegi minu eest selle töö ära. Ma ei uskunud seda vanarahva tarkust, et ka luuavarrest võib pauk tulla, aga nüüd usun ja ilmselt tükk aega läheb enne, kui ma äikese hirmust üle saan.
Olen sellel suvel alati korralikult elektri välja lülitanud, kui kodust minema lähen. Tahtsin seda sellelgi korral teha, kuigi väljas paistis päike ja polnud sedamoodigi, et kohe hakkab paukuma. Tütrele jõudsin veel järgi hüüda, et võtku igaks juhuks vihmavari ka kaasa hoolimata päikesest. Käsi sirutus juba kontakti poole, kui käis ootamatu pauk. Nagu tulekera oleks mu toast läbi käinud. Jalad hakkasid all tudisema ja kõrvad olid kurdid.Tööle läksin teadmatuses. Ei julgenud midagi sisse lülitada ega katsetada. Õhtul tuli siis kahjude ülelugemine. Arvutid, digibox, DVD mängija. Pärast selgus, et minul oli veel hästi läinud. Terve meie tänav oli kannatada saanud ja paljud hoopis rängemalt. Äike oli löönud otse elektritraatidesse. Vedas veel, et oli halastanud mu teleritele ja videomakile. Mõni aeg peab ilmselt nüüd ilma arvutiteta hakkama saama. Lillad mehed ka uurivad veel kuhu kadus minu internett ja digi TV. Ei olnud abi isegi uuest boxist ja jaama ümberseadistamisest. Heiki Valner küll kutsus mind "Reporteri" saatesse, et ma saaksin avalikult vinguda ja viriseda oma kahjude üle, aga ütlesin, et ma pole nii vapper ja ilus. Pealegi mis sellest kasu oleks. Minu maja käest ei küsinud muidugi keegi kas ta tahab avalikult esineda nii, et tema ei pääsenud oma saatusest. Tegelikult on mul tuju paha küll. Minu esimene päris minu oma enda arvuti läks ju katki ja veel garantii ajal. Äikese kahjustused ei käi ju sinna alla. Olin siiamaani ikka laste omadega hakkama saanud. No nüüd pole laste omi ka mitte, aga aitab vingumisest. Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi saab ikka.
Nüüd peale lillade meeste käiku selgus, et ruuter läheb ka vahetamisele. 2 pesa olid ka paugu saanud.

Lasteaias on jälle vahva. Eilne päev oli nagu kohanemine ja täna panen juba täistambiga-üksi ja 17 lapsega. Kõik õpetajad pole veel puhkuselt tagasi jõudnud. Meil on 4 uut last rühmas. Eriti vahvad on 2 aastased kaksikud. Täna tegime vahet ainult särgi järgi.
Kui homme teised riided pannakse, siis ma vist enam ei tea.

7 kommentaari:

  1. pai pai ja mina mõtlesin juba, et oled kuhugi reisima läinud. Nüüd hoopiski selline õnnetus koos suurte kahjudega.
    Kas tõesti midagi ei kompenseerita? Võib olla oleks telekas esinemine siiski aidanud. Kodaniku algatuse mõttes, kuigi vääramatute jõudude vastu ei saa.
    Hoian pöialt ja loodan, et kõik laheneb :)

    VastaKustuta
  2. Reisimas me käisime ju ka .See oli enne seda pauku. Äike oli kolmapäeval ja siiamaani oleme ilma neti ja digi TV-ta. Tegelikult kord on ja siis jälle ei ole. Ilmselt mu tütar saab oma sünnipäevakingi varem kätte. Lubasin talle uue arvuti osta.Seda ei korva küll mitte keegi. Isegi mitte kindlustus, kui pole just ekstra tehtud seda äikese oma. Mul läks ju hästi. Oleks see pauk sekund hiljem tulnud, siis ma oleks ju olnud kättpidi elektrikontaktis ja saanud päris suur sahmaka. Ma ei kujuta ette, kui suur ülepinge seal oli.Pealegi jäid alles mu boiler, ruuter, pliit ja telekad. Need on mul ka päris uued. Kõik alles garantiiga.Ilma arvutita harjub ka ära. Tööl saan natuke ju olla, kui lapsed magavad.

    VastaKustuta
  3. Meil oli töö juures mõned aastad tagasi samasugune pauk. tegelikult lõi äike piksevardasse ja kõik oleks pidanud korras olema, aga löök oli väga tugev.See elektrilaeng tuli hoopis maa seest läbi maanduste ja lõhkus enamuse elektriseadmetest. Arvutid, kodukeskjaam, koopiamasin, fax, kohvimasinad, valvesüsteemi seadmed. Imekombel jäi mõni üksik vooluvõrgus olnud masin ka terveks, ei tea küll miks. UPSid ei suutnud midagi päästa.

    Ja me tänasime samamoodi taevast, et kõik inimesed terveks jäid. Kui keegi oleks olnud sellele korstnale lähemal, mille otsas oli piksevarras, siis... Tulekera oli olnud tohutu suur. Looduse jõudemonstratsiooni vastu ei saa keegi.

    VastaKustuta
  4. Mina rumal ju ka arvasin, et ega Tallinnas seda ei juhtu.Väikesena maal välgu ajal oli nii loomulik, et lõi kas kuskile lähedale puusse või piksevardasse, aga siis polnud ju selliseid kodumasinaid ka.Loomad said kannatada.

    VastaKustuta
  5. Mina ka see naiivne, kes arvab, et linnas miskit sellist ei juhtu. Kahju on suur muidugi.
    Kas lasteaiasõpetajatel on tõesti nii lühike puhkus? Ma juba ammu puhkasin, kui Sina veel tööl käisid. Ja nüüd on mul veel viimane nädala ja loen, et Sina juba tööl käid.

    VastaKustuta
  6. Oi milline põnts põllumajandusele! Ma olen küll kodust ära minnes alati mõned asjad kontaktist välja tõmmanud, kuid ometi mitte külmkappi, kuumaveeboilerit ja elektripliiti. Hakka või nüüd kilbist elektrit välja keerama!
    Siin pole küll sel suvel erilist äikest teinud.

    VastaKustuta
  7. Meil on palju lühem puhkus kui kooliõpetajatel. Ma alles teist päeva tööl.
    Külmutuskapp ja pliit on mul ka alti sees. Pliiti saaksin ainult kilbist välja lülitada, aga ma pole isegi kontrollinud kas ta on külmutuskapiga ühe faasi peal.Pliidi ühendus tuleb otse seinast ja läheb pliidi sisse, nii, et pistikust välja võtmise võimalust polegi.Mikrolaineahi jäi ju ka alles ning kohvimasin ja veekann. Nii palju võimalusi oleks veel võinud olla.

    VastaKustuta