kolmapäev, 22. august 2012

Igaüks on paratamatult oma eluloo kangelane.

Kuulasin korralikult Bianka sõna ja ei läinud täna pimedas sõitma. Jõudsin juba hämaras  koju tagasi, aga ilm oli ka vihmane ja sõitjaid peaaegu polnudki. Eile selle eest oli veel peale 22.00 täitsa tihe liiklus. Mõtlesin kas  üldse lähen, sest päev oli pikale veninud-poole viieni lasteaias, õhtul  Klooga-rannas tööl ja lõuna ajal jõudsin veel tund aega vanaema ka olla. Väsinud polnud üldse ja kuidagi imelik oli igaõhtune sõit ära jätta.
Lasteaias oli täna väga kiire päev. Kuna kõik rühmad pole veel avatud, siis on meie oma üleasustatud. Lõuna ajal tuli muist juba kõrvalrühma, mis pole veel avatud, magama panna. Juurde tuli ka 3 uut last.Ühte väikest tüdrukut oleme nüüd nädal aega  nunnutnud ja sületanud,  sest ta meel kipub vahel  kurvaks minema. Murelikuks  teeb ka see, et ta  õpib meid tundma, harjub meie ja meie rühma lastega ja 2 nädala pärast läheb  oma rühma, kus algab kõik otsast peale. Hoian talle pöialt, et see võimalikult valutult mööduks.
Paljude laste juures on nagu reegliks kujunenud, et esimesed 3 päeva on nad rahulikud  ja rõõmsad ning  siis saabub tagasilöök. Uudsus on möödunud,  kõik asjad  üle vaadatud ja tõehetk käes. Palju kannatust, järjekindlust, pisaraid ja ka vaprust on vaja, et sellest jälle välja tulla. Homme aga uus päev ja kindlasti tuleb see sama toimekas, kui kõik eelmised.

9 kommentaari:

  1. Minu lapselaps alustab ka järgmisel nädalal lasteaiaelu. Süda kohe valutab, kuidas tal minema hakkab.

    VastaKustuta
  2. Kõik oleneb muidugi lapsest, aga usu lasteaia õpetajad-vähemalt enamik teevad tööd südamega ja hoiavad rohkem kui omi. Usun küll, et teie laps on tragi ja seltskondlik ning harjub kenasti lasteaia eluga.Esimestel päevadel peaks muidugi ainult lõunani ja mitte magama jätma ja kuna ema on teise lapsega kodune, siis on võimalik ju nädalas mõni vaba päev ka teha. Näiteks kolmapäev, mis jagaks nädala kenasti pooleks.Eks iga algus on raske ka meil suurtel, aga kõigest saab üle.Jõudu ja jaksu uueks alguseks.

    VastaKustuta
  3. Ma tänan tähelepanu eest! Ja kinnitussõna on kah kadunud...
    Kas tõesti suudangi sind veidi mõjutada :D Sellest innustatuna lisaksin veel, et ära sa talvel libedaga ka kihuta ;) Trenni saab ju tubastes oludes ka teha. Muidugi ei saa ma oma reegleid sinuga võrrelda, sest ma kiidan ennast juba siis, kui 3 korda nädalas ennast olen suutnud liigutada. Igapäevase rattasõidu idee on ainult mu ideaalsetes unistustes, kuidas ma hakkan virgemaks, saledamaks ja paremaks inimeseks ;)

    Meie suurem lapselaps peab ennast lasteaias ilmselt paremini üleval kui kodus vanematega, kus jonn sagedasem külaline on. Ilmselt tulebki häid kasvatajaid tänada!

    VastaKustuta
  4. No ma ei tea. Just poeg helistas ja õhtul ootab mind jälle Klooga-rand ja kui ma sealt tulen, siis on jälle pime ja nii ma ei teagi kas ma suudan kiusatusele vastu panna öösel kihutama minna.Kinnitussõna läks jah lendu. Ma ei saanud alguses sellepärast mõhkugi aru, et ma olin endal kõik ju siin eesti keelde pannud ja kõik oli teisiti.Muutsin keele tagasi ja kõik läks kohe lupsti.:D
    Lasteaias on lapsed alati paremad ja vahel on õudne vaadata kuidas vanemad nende pilli järgi tantsivad ja meil nii tubli ja korralik laps muutub väikeseks põrguliseks oma ema või isaga. Vanemad roomavad põlvili, panevad jalanõusid jalga ja lapse meelest on kõik valesti.

    VastaKustuta
  5. Meie E. on just sellist trianglit teinud küll. Ükskord võttis mul temaga lasteaiast ära tulek aega 45 minutit. Mitte et ta mänguhoos oleks olnud, vaid lihtsalt jonnis. Kasvataja proovis ka igatsugu nippe, aga miski ei aidanud. Tegin siis nii, et lähen ära ja jätan ta sinna. Selle peale ta ainult lõugas, aga oma jonni ei jätnud.

    Kuigi me oleme teda igat moodi proovinud kasvatada ii hea kui kurjaga ja jutuga selgitada, aga siiski pole miski aidanud. Põhjus pole selles, et vanemad tema pilli järgi tantsiksid ja lubavaksid tal kõike teha. Kaugel sellest, aga miskipärast lapsel tuleb egosismi tuju peale pärast kollektivismis möödunud lasteaiapäeva. Nii see juhtubki, et vanemad annavad lasteaiast ära tulles lapse nõudmistele järele, sest kaua võib seda janti kannatada, kõik vaatavad :D

    VastaKustuta
  6. Vähemalt ühes asjas võivad vanemad alati kindlad olla, et lasteaias on lapsed hoopis paremad ja jonnitujudega saab väga hästi hakkama. Loomulikult on seal erandeid, et on üksikud lapsed, kes ongi pahatahtlikud ja õelad ja teevad haiget. Kõige imelikum on selle juures veel see, et ema annab nagu õigust ja laps saabki temalt julgust nii käituda, aga õnneks on need harvad erandid.
    Me oleme ka vahel vanemaid minema saatnud ja ise lapse maha rahustanud.Eks ma saan paljudest asjadest vanemate puhul aru ka mitmekordse vanemana.

    VastaKustuta
  7. Arvan, et lasteaias on ka põnev jälgida, millise koduse pagasiga laps saabub. Kas oskab teistega mängida? Mäletan, et üks mu sugulane rääkis, et tema lapsele meeldis lasteaias kõige rohkem kasvataja.
    Et lasteaias töötavad väga pühendunud inimesed, ei kahtlegi, sest mis muud seal kinni hoiab. Ega ometi mitte palk!!!?

    VastaKustuta
  8. Mind kindlasti mitte, sest palk ajab naerma. :D Ega ma muidu poleks suve läbi lisatööd teinud. Tänagi tulin just Klooga-rannast ja minu päev venis päris pikaks. Homme jälle hommikul kella seitsmeks tööle.
    Kindlastion t huvitav just koduseid lapsi jälgida ja nende usaldus võita.
    Tundub, et selle väikese tüdrukuga saamegi mitmeks aastaks kokku jääda. Ema tahab teda väga meie juurde jätta ja juhataja andis nõusoleku juhul, kui meie nõus oleme.Saame endale küll lisalapse ja pesamuna, aga meie rühmas on kogu aeg rohkem lapsi olnud, kui teistes rühmades. Pealegi on ta õde ka meie kunagine kasvandik olnud.Tirts oli täna nii rõõmus ja hakkamist täis, et nakatas meid kõiki. Eriti vahva on, kui ta paneb käed puusa ta teatab:"Reet mul on kalli häda."

    VastaKustuta
  9. Viimase kommentaari viimane lause on nii hea ja armas. Peaks ka selle kasutusele võtma, eriti hästi mõjuks kindlasti konfliktsituatsioonis.

    VastaKustuta