laupäev, 17. detsember 2016



Sünnipäevast ja jõuludest ja muust ka.




Aeg läheb nii ruttu ja aasta lõpp on juba käega katsuda.
Üllatus sai avalikuks ja meie  õpetajatega koos maalitud pilt sai sünnipäeval üle antud.
 Minu meelest tuli päris kena välja kui arvestada seda, et me kõik oleme amatöörid  ja siin on oma kätt proovinud kõik meie maja inimesed.
Igatahes minule väga meeldib ja usun, et ka sünnipäevalapsele jääb kena mälestus.
Sünnipäeval ei saa muidugi ka ilma tordita ja see oli tõesti väga uhke. Minul jäi küll proovimata, sest muid ahvatlusi oli nii palju ja lihtsalt ei mahtunud enam, aga usun, et maitses sama hästi kui välja nägi.













Järgmisena  külastasime  Vanamõisa jõulumaad. Ilm oli küll
natuke vihmane ja teed olid libedad, aga see ei rikkunud meie head tuju.
Esimesena külastasime piimakoda, kus tehti ühispilt ja edasi suundusime meisterdama.
Lapsed tegid vahvad kingikarbid.
Järgmine koht oli sepikoda..
Mulle meeldis väga mehine noorepoolne sepp, kes kohe kõik reeglid paika pani ja lapsed kuulasid teda tõesti ammuli sui, sest tema jutt oli nii huvitav.
Mind pani küll ahhetama kuidas ta paljaste kätega sütt segas ja lastele ütles, et ärge te seda kodus küll järgi proovige. Kaasa saime  õnnenaela, mida ka üks meie rühma poiss valmis taguda aitas.

 Edasi läksime tallihaldja juurde, kes meile loomadest rääkis.
Väga naljakad olid ühes aias elavad väike poni ja eesel.
Poni oli eeslist poole väiksem, aga kogu aeg kiusas endast suuremat. Ronis talle selga ja naksas teda turjast ja jalgadest. Eeslil oli ikka kõvasti kannatust,  et seda kõike taluda, aga lõpuks sai ka tema mõõt täis. Äsas ponile tagajalgadega. Poni pidas natuke aega vahet ja kõik algas otsast peale.
Lumepuudusel jäi saanisõit ära, aga lapsi sõidutas jõulurong.








Muinasjutujaamas ootas meid Lumivalgeke, kes lastele enda elust rääkis ja sellest  kuidas ta põialpoiste  juurde jõudis.
Jõuluvana juures laulsime ja kuulasime luuletusi. Jõuluvana pakkus kommi ning piparkooke.
Kõige lõpuks vaatasime jõuluetendust kassikesest, keda pidime aitama luuletuse õppimisel.
Lastele pakuti kosutuseks sooja kakaod.
Kaasa saime veel kingipakid.

Väga vahva üritus. Sinna 3 tunni sisse mahtus üllatavalt palju ja lapsed jäid kõik väga rahule. Meie muidugi ka.


 Eile külastasime raamatakogu. Walt Disneyl oli just hiljuti sünni-ja surmaaastapäev. (5 dets. 1901-15 dets. 1966) . Ta oli populaarne šõumees, USA filmirežisõõr,-produtsent, multifilmide looja ning heategija. Ta on loonud ka lõbustusparke ning tema nimel on võidetud Oscarite arvu(26) kui ka Oscarite nomineerimise kordade (59) rekord. Ta on  pälvinud 7 Emmy auhinda. Igatahes väga tubli  saavutus.
Vaatasime multifime, mis muist olid nii vanad, et lapsed polnud neid  näinudki, aga selle eest oli palju äratundmisrõõmu meil.
Lasteaeda tagasi jõudes oli meie jõulunäidendi peaproov.
Esmaspäeval on rühma jõulupidu ja kui sellega ka ühele poole saab, siis võib juba natuke rahulikumalt hingata ja pisut hinge tõmmata. Mulle muidugi meeldib, et päevad on põnevad ja täis ootusi ning  üllatusi.
Just nagu minu lumememm jõulunäidendis ültleb, et jõulud on ju imede aeg ja siis juhtub kõike.
Ja nüüd Läänemaale, aga sellest juba edaspidi.
PS. Natuke naiselikku edevust ka, sest mis naine ma muidu olen. :D  Meie käimisi  kajastas ka Nõmme sõnumid ja Õpetajate leht, kuhu minagi pildile sattusin.



5 kommentaari:

  1. Tore, et pilte juurde lisad. Jõuluaeg lasteaias on võrratu!
    Kena pidu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan kena soovi eest.
      Pilte on tegelikult sellest üritusest palju rohkem ja kõik on väga kenad, aga siia nii palju ei mahu.
      Jõuluaeg on tõesti võrratu ja isegi meil suurtel käivad lasteaias päkapikud sussi sisse kommi panemas. Tõesti on imede aeg. :D

      Kustuta
  2. Mina olin ka alati õhinaga jõulupidu ette valmistamas ja siis alati ootasime lastega kunas saame esineda ... Jõulude aeg on lasteaias kõige ilusam ja toredam . kordasime iga kord enne lõunauinakut luuletusi mida esitasime jõlulubvanale ja siis kui pidu oli siis oli kõigil 30 lapsel 30 luuletust peas ... hehheeh minul ka muidugi ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meie ka harjutame igal vabal minutil meie jõulunäidendit ja minul on ka seal osa. Lumememme pole enne mänginudki ja veel sellist, kes jõuluvana võlusaapad endale saab ja jõuluvana paljajalu jätab. Igatahes nalja saab ja loodan, et mul mu pikk nina küljest ära ei kuku. Jõululuuletustega on praegu veel pisut kurvemad lood, aga loodame väga, et esmaspäevaks saavad selgeks.
      Teil olid väga suured rühmad. Meil on nimekirjas 24 last.

      Kustuta
  3. Neli aastat EV ajal lasteaiatööd erines kardinaalselt kaheksast aastast nõukogude ajal. Aga ühte pean ütlema, olgu tegu nääride või jõuludega - laste rõõm on ikka sama ehedaks jäänud.

    VastaKustuta