laupäev, 4. august 2012

Lihtsuses peitubki võlu.



Kui teised mehed viivad oma naised puhkuse ajal soojale maale või ilusasse puhta liivaga mereranda, siis minu mees tegi mulle järjekordse üllatuse.
Tegelikult andis ta mulle õhtul juba märku, et järgmine päev tuleb midagi hoopis erilist.
Olin ta ettearvamatute üllatustega juba harjunud ja ei  mõelnudki mis mind jälle ees ootab.

Hommikul ärkasin kohvi ja magusa lõhna peale üles. Naljakas, mees küpsetas muffineid.::D Mina , kes ma magusat ei söö, tõdesin äkki, et värske kohvi kõrvale paar aprikoosi plönni ära süüa on päris hea. Just plönni, sest välimuselt nad neid meenutasidki, aga oma mehe kuuldes ei saanud ma seda öelda.Teine oli  hommikul tõusnud enne mind ja hoole ning armastusega küpsetanud. Isegi köök oli korras.




Metsa jõudsime just päikesetõusuks.
Imelik, olin siin  pidevalt rattaga sõitnud ja minu  arust pidid kõik teerajad  tuttavad olema, aga sinna, kuhu  mees mind viis, polnud mu jalg veel sattunud.
Täiesti ürgne, puutumata koht, kus sai loodusega omavahel olla.Selline tunne oli, et keegi nagu polekski siin enne käinud.Ainult aeg, tuuled ja tormid olid oma tööd teinud.Sammal oli nii roheline, lopsakas ja pehme ja kanarbikud hoopis teistsugused, kui ma olin nägema harjunud. Mitte sellised väiksete põõsaste moodi puitunud vartega vaid hoopis nagu  pehme kanarbiku vaip oleks metsa alla maha laotatud. Kujutan ette, kui ilus võiks see veel siis olla, kui lõpuks lillana õitsema hakkab. Kindlasti peab siis tagasi tulema seda imetlema. Metsaalune oli täis väikesi hüplevaid konnapojukesi ja ringi lendavaid sätendavad kiile. Nad ei kartnud  meid üldse ja maandusin ühtelugu meie peale. Natuke õudne tunne oli, kui suur sinine sätendav kiil mu põsele maandus. Iga kord aga kui fotoaparaadi haarasin, olid nad juba läinud. Ei saanudki sellepärast suurt,  sinist ja sätendavat kiili pildile, vaid pidin väiksema ja tavalisemaga leppima.Tundus, et need ilmetumad ja väiksemad lendasid just mehe külge, aga nendele suurtele ja ilusatele meeldisin mina. Mets oli täis maasikaid, mustikaid, vaaikaid ja sinikaid. Pohlad hakkasid juba roosatama.
Polegi tähtis kus sa oled või kes sa oled või kas sa ootad teravaid elamusi.Vahel on hea lihtsalt aeg maha võtta ja nautida lihtsust.




7 kommentaari:

  1. Üllatustega harjunud!? Kas selles väljendis ei sisaldu mitte vastuolu ;)

    Aga kust sina tead, mida teised mehed oma naistele pakuvad... Võib-olla on lugu hoopis nii, et mida teised naised oma meestelt välja nõuavad :DDD

    VastaKustuta
  2. Kus selline võumets küll asub, kus konnakesed hüplevad ja kiilikesed maanduvad, lisaks veel kasvavad ja annavad saaki maasikad, mustikad, vaarikad ja sinikad? Ja järjekorras ootavad pohlad.

    VastaKustuta
  3. No Sa ju tead ilmselt küll Bianka väga hästi, mida ma selle lause all mõtlesin, aga alati tuleb ju loota, et sellel korral on äkki kõik teisiti.:D.Ega ma väga täpselt ju ei tea ka, mida teised mehed pakuvad oma naistele, aga mõni ju ikka vahel räägib oma elust.Ma kuulan tähelepanelikult ja jätan meelde.Natuke pean veel arenema, et selle nõudmise poole peale jõuda, aga eks inimene õpib kogu elu ja kindlasti varsti olen ma ka selle teel. Kui hätta jään, eks ma siis küsin sinult nõu.
    Helle see mets on päris minu kodu lähedal.Harku mets-just sellesama terviseraja lähedal, kus ma ühtelugu rattaga sõitmas käin, aga see rada oli peaaegu märkamatu ja viis päris sügavale metsa. Ma oleksin ise kindlasti üksi sinna jäänudki ja osanud enam välja tullagi. Vahel õpib sellise retke ajal inimeses hoopis tema teistsugust poolt tundma. Ma ei teadnudki, et mu mees teab nii palju loodusest, putukatest, lindudest ja metsa häältest. Igatahes olin väga meeldivalt üllatunud.

    VastaKustuta
  4. Tead, mulle tundub, et su mees pingutab üsna kõvasti, et sulle rõõmu teha ;) Mis on väga tore, sest selliseid mehi pole ülearu palju, kes viitsivad naistele üllatusi valmistada. Eriti vapustasid mind need virsikumuffinid ;) Aga olgem ausad, kaua üks mees ikka jaksab uusi asju välja mõelda, sa pead talle natuke appi tulema. Vihjama (mitte nõudma), mis sulle veel headmeelt teeks. Arvan, et otsesõnu esitavad nõudmisi ainult krumalad naised, targemad vihjavad :D

    VastaKustuta
  5. Ma juba tegelikult vihjasin mitu korda, et ma tahaks puhata ja mängida ka natuke.:D No natuke juba vahete vahel saan. Seekord üllatas ta mind tegelikult tõeliselt.Mulle õudselt meeldis ja varsti tuleb ju jälle mõneks ajaks hüvasti jätta ning siis tulevad meie öised kõned Skypes, mis mulle meeldivad üle kõige.

    VastaKustuta
  6. Mees viis kiilidele hommikusööki! Miks ometi muidu ta end keset sood ja raba on alasti kiskunud?! Või oli varahommik niihõõguvaltkuum?

    VastaKustuta
  7. Kallis konn.:D Nüüd ma võin rahus magama minna, sest just sinu armsast kommentaari ma ainult ootasingi veel.
    Ja su küsimus on väga õigesti esitatud. Minu kõrval on alati hõõguvalt kuum kella- ja aastaajast hoolimata.

    VastaKustuta