neljapäev, 2. detsember 2010




Lumi kirssidega.

Neljapäev 02 detsember 2010 13.19


Talv on tore aastaaeg. Pakub igasuguseid rõõme ja naudinguid. Eelmise aasta lumeuputus on ka kohe varsti jälle käes nii, et muretsemiseks pole mitte mingisugust põhjust .Ma mõtlen just selle rookimise ja suhu pistmise poole pealt .
Igal hommikul kuulame murelikke vanemaid, kes meile ikka ja jälle südamele panevad , et me just tema silmateral pilku peal hoiaks ja ei lubaks tal lund süüa.Kõige agaramad ongi 2 last , kellest üks ootab adenoidide lõikust ja teine mandlite operatsiooni . Mõistan vanemaid ja mõistan ka lapsi.
Mis talv see siis ikka on ,kui isegi lund ei tohi süüa . Nii tore on ju ennast puu taha peita ja jälgida,kas õpetaja ikka märkab ,et ma jälle söön .
Oma lapsepõlvest mäletan küll , et sai isuga just jääpurikaid limpsitud . Limpsitud on veel pehmelt öeldud, lausa raginal näritud .Mis sest, et neil oli rooste maitse küljes ja nad ise rippusid nende päevinäinud vihmaveetorude küljes .Ja siis veel need tõrvapapi maitselised . No küll olid ahvatlevad. Söö või kommi asemel .
Lumes sai möllatud hilise õhtuni . Alles tuppa tulles tundsid kui külmad ja märjad olid tegelikult jalad ja käed . Kõik talved olid siis ju ikka korralike külmakraadide ja lumega .Raudtee tammilt sai kelguga alla lastud , kuni polnud enam ühtegi kuiva kohta .Kõrvust saadik külmunud ja lumine, aga rahul ja õnnelik. Tõeline õnnis lapsepõlv.Ema manitsused jäid muidugi kurtidele kõrvadele .Noogutasid sõnakuuleliku lapsena pead ja järgmisel õhtul kordus kõik uuesti .Haige ka polnud, hoolimata kõigest .
Tänapäeva lapsed sõidutatakse autoga lasteaeda ja viiakse samamoodi koju . Kõige rohkem saabki ta talvemõnusid just lasteaias maitsata .Loomulikult pole ta nii karastatud ja jääb kergemini haigeks .
Järelikult on meie püha kohus vanemate soovidega arvestada .
Ajas ennast ka muigama , kui ma kahele lapsele magustoidu asemel ulatasin taldriku lumega . Ja et i oleks ikka täpp ka peal , lisasin sinna kaunistuseks kirsi. Oh neid nägusid .Ühele tuli lausa nutt peale .Ei aidanud isegi lauanaabri lohutus,et miks sa nutad , äkki vares polegi sinna peale kakanud .

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar