neljapäev, 8. juuli 2010







Avastades Padiset.

Neljapäev 08 juuli 20010 17.07



Seekordne tööülesanne viis meid Padisele.Padisel olen kümneid kordi käinud ja igal aastal oli see käik nagu meie pere omamoodi rituaal.Eriti meeldib minu nooremale pojale külastada vanu mõisu,kirikuid ja kloostreid ja peab ütlema ,et ega mindki ei jäta need päris külmaks.
Nüüd oli aga kolme aastane vahe sisse tulnud ja päris põnev oli uuesti külastada tuttavat paika.
Padise klooster on ju keskaegse Harjumaa vanim ja silmatorkavam arhitektuuri mälestis,mille ajalugu ulatub 13-da sajandi algusesse.
Kloostri 2 tiiba on säilinud algkõrguses ning isegi katus on peal.Teised küljed on kahjuks varemetes ,aga ikkagi võib tunda keskaegset hõngu käikudes ja koridorides ronides.
Midagi uut polnud selle 3 aastaga siin toimunud.
Kloostri kõrval asub aga Padise mõis.Siin olen käinud ainult paar korda.Mõisa peahoone on täielikult renoveeritud ja temaga ühenduses on ka kunagine teenijate maja.Mõisas tegutseb hotell ja restoran.Terassilt avaneb ainulaadne vaade Padise kloostrile.Kohalikud räägivad ,et aeg-ajalt mõisas kummitab.Tea kas see vastab tõele või on see lihtsalt suurest baari külastusest tingitud jutt.Minule tuli igatahes imelik tunne .Läksime ruttu mõisa aeda.Õues päikese käes oli hoopis julgem olemine.Täna siis sedamoodi.

2 kommentaari:

  1. Eestimaa on mõisu täis! Mis see meile ütleb? Et siin oli baltisakslasi nagu kirjuid koeri. (loodetvasti nad ei tule kummitama;)

    VastaKustuta
  2. Niikaua ,kui kummitused on heatahtlikud-las nad olla.Peaasi ,et meile kurja ei tee.Ausalt õeldes olen ise ka nendega kokku puutunud ,kuigi mõtlen siiamaani ,et sellel peaks ju olema mingi loogiline seletus.Samuti teispoolsusega ,aga õnneks kõik heatahtlikul tasandil.
    Haapsalus on ju ka Valge daam ja varsti augusti täiskuu öödel peaks ta ennast jälle ilmutama.

    VastaKustuta