pühapäev, 5. detsember 2010



Jõulumeem. 2 advent.

1) Kas Sulle meeldivad jõulud? Kui ei ,siis miks ?Kui jah, siis miks?

Jõulud on mulle alati meeldinud .Isegi siis ,kui neid sai salaja peetud ,ootasin alati.Siis oligi just põnev.Meie pere pidas alati jõulusid ja kuusk oli ka toas.Mäletan ,kuidas käisime isaga kuuske otsimas. Ega siis polnudki ju niisugused ilusad ,nagu praegu .Mitmed kohad sai läbi käidud, sest ema alati torises, kui kuusk polnud maast laeni ja küllaldaselt tihe .Vahel isa puuris tüve sisse augu ja pani sinna lisa oksa .
Nüüd ootan sellepärast ,et meie pere tuleb alati kokku.Eelmisel aastal oli meid täpselt 11. Ja nii vahva on vaadata väikeste lapselaste ootusärevust,kannatamatust ja siis seda suurt õhinat ja rõõmu kingituste üle .

2) Ideaalsed jõulud.

Kui kogu pere on koos,kõigil on aega ,kõik on heas tujus
,laual on jõulutoidud, kuusk lõhnab, küünlad põlevad, lapsed sibavad ringi ja vaatavad aknast välja ninad lössis jõuluvana oodates.
Käib kodune jutuvada ja keegi ei aruta oma tööasju .

3 )Milline on esimene jõulumälestus?

Jõuluvana tuli triibulises mantlis ,mis meenutas kangesti ema hommikumantlit ja rääkis natuke isa häälega .Isa oli ju just poodi läinud .Lugesin talle väriseva häälega jõulusalmi. Eks ma natuke ikka pabistasin ka.Kingiks sain suure nuku, mis on mul alles siiani.Ma arvan ,et olin siis 4. aastane.Mäletan isa nägu ,kui talle pärast õhinal rääkisin ,et meil käis jõuluvana .Just jõuluvana, mitte näärivana. Nääripeod olid ema -isa töö juures ja lasteringis ,kus ma käisin .Lasteaias ma pole kunagi enne käinud ,kui nüüd suure inimesena .

4 ) Kas Sa kartsid lapsena jõuluvana ?

Otseselt ei kartnud ,aga väike sabin oli ikka sees .Ma ju teadsin,et jõuluvana on hea .

5 ) Parim jõulumälestus?

Ma arvan ,et 2006 aasta jõulud.Need olidki viimased jõulud ,kus me olime terve perega koos. Soe ,kodune ,armas .Ma armastasin siis hirmsasti värsket kapsast järada ja jõuluvana oli mulle suure kapsapea kuuse alla pannud .Nalja sai nabani .

6) Lemmikjõulutoit?

Kindlasti ahjuliha kartulite,kaalikate,porgandiga ja hapukapsas.Muidu ma väga liha ei armasta, aga jõululaual on tal alati koht .Ja kindlasti oma tehtud sült ,millest kumab välja porgandilõik ja tükike peterselli .

7 ) Kus veedad sellel aastal jõulud?

Lapsed peredega kogunevad kõik siia minu juurde, sest siin on kõige rohkem ruumi .Mulle meeldib süüa teha ,askeldada .Eriti kui kõik on oma ,armsad kallid.Ja alati on hea vaadata ,kui lapsed on kõik jõudnud oma isa ehitatud majja tagasi .

8 ) Kas Sul on mingi jõulutraditsioon?

3 aastat olen oma mehe haual käinud ja küünlaid põletanud.Ilmselt see ongi ainuke.Muu kujuneb kõik olenevalt tujudest ja meeleolust .

9 ) Sinu jõulukingisoov?

Mul polegi kunagi erilist soovi. Olen ainult vihjeid teinud ,et kui lapsed just väga tahavad midagi kinkida ,siis hea meelega läheksin teatrisse.Aga alati on hea meel lastelaste ja oma noorema tütre ise tehtud kingitustest. Need üllatavad alati .

10 ) Parim kink ,mida oled jõuluks saanud?

Minu mehe kingitud rubiinidega kõrvarõngad.Kannan neid tema mälestuseks.Loomulikult on nad minu lemmikud, sest armastan punast värvi .

11 ) Kes ei peaks sellel aastal kinki saama?

Kõik pahad ,õelad ,tigedikud ,kiusupunnid ja muud imeloomad.Loodan ,et järgmisel aastal on nad paremad .

12 ) Mida soovid oma blogikülastajatele?

Kõigepealt tahaksin teid tänada.Olen endale siit nii palju sõpru leidnud.Vajalikke õpetusi ja manitsusi.Kas ma kõike just alati kuulda võtan ,seda ma ei saa lubada,sest siis pole see enam minulik.Ma pean ju alati olema teistmoodi , natuke vastu punnima ja torisema.No sedasi moepärast,mokaotsast ja muidugi heatahtlikult . Aga tänan ,et te olete mu omaks võtnud ja minu muredele ja rõõmudele kaasa elanud.Seda on rohkemgi ,kui arvata võib.Loomulikult tänan ka oma sõpra ,kes mu siia juhatas .Mõni kuu tagasi polnud mul sellest vähematki aimu .
Omalt poolt soovin Teile kõigile rahulikke jõule ,palju armastust ja kõike seda ,mida Teil just vaja peaks minema ning loomulikult palju eurosid järgmiseks aastaks.Müügil on erilised eurotaskud .Päkapikk juba tõi täna meie majja . Kallistan Teid kõiki kõvasti-kõvasti.


Selle meemi võiks täita Emmeliina, Thela ,Sille. Ise sain Ellelt.

6 kommentaari:

  1. Ma ju püüan ikka ka vahel.
    Ja pealegi on mul
    siin suured eeskujud .

    VastaKustuta
  2. sain nüüd kaks korraga! kaamoselt ka. kui homme arvuti juures olen, siis võin veelkord asjale loominguliselt läheneda :P

    aga tegelikult tahtsin öelda, et sinu vastused liigutasid minus midagi. No kübeke küünilisust lõi kõikuma.

    VastaKustuta
  3. Jõulukuul polegi ilmselt küünilisusele kohta.See on imede ja ootuste aeg .Kõik hea ja ilus on ees .

    VastaKustuta
  4. Täna alles nägin, et oled mindki nimekirja pannud. Katsun lähipäevil ära täita. :)

    VastaKustuta
  5. Tänan .Tee ,kuidas jõuad .Jõuludeni veel natuke aega .

    VastaKustuta