laupäev, 2. aprill 2011














Kevad minu kodus.


Laupäev 02 aprill 2011.

Käed sügelevad nii aiatööde järele, et lausa midagi hullu. Taimed toas kasvavad jõudsasti, kuigi tahaks neile öelda, et ärge kiirustage läheb ikka veel jupike aega enne kui saate endale õue lemmikkohad välja valida. Lume laiali loopimist ja okste kokkukorjamist pole ju ometigi takistamas mitte keegi
. Paras hommikune ja õhtune tegevus rannahooajaks ettevalmistumisel. Oksi on tormide ja tuultega kogunenud nii palju, et saaks mitmele varesele pesamaterjali pakkuda. Lumikellukesed hakkavad ka varjulistemast kohtadest päid välja pistma, kuigi ümberringi on kõrged hanged. Üksikud tulbid on ka maapinnast oma rohekad tipud välja upitanud. Maja tagune näeb välja nagu ehtne Lapimaa. Põõsad on kusagile lumelaviinide alla kadunud. Ainult elupuu, mis mul õnnestus aiaavarustest üles leida, seisab kuidagi rääbakana aia ääres. Pesunööride alune maapind ulatub lausa pesulõksudeni. Paras kunst sinna pesu kuivama riputada. Ja päike-seda pole ka mitu päeva näinud. Oh seda kena kevadet küll!

2 kommentaari:

  1. Tänase päevaga sulas meil lund kõvasti. Järgmised päevad pidid ka soojad ja päikesepaistelised tulema. lootus jääb, et ka sel aastal saame lõpuks lumest lahti!

    Eelmisel aastal olid mul suured talvekahjustused roosidel, sel aastal aga hoopis okaspõõsastel.

    VastaKustuta
  2. Minu elupuu on ka selline armetu ja pruunide okstega. Ei teagi kas saab asja. Lumi ju sulab küll kohati, aga paljudes kohtades on sellise kooriku peale võtnud, et raiu või kirvega. Rooside kohta ei tea veel midagi öelda. Eelmisel aastal jäin küll oma roniroosidest ilma.

    VastaKustuta