reede, 6. mai 2011


Absurditeater.

Laupäev 07 mai 2011.

Helistas klassivend ja küsis, kas ma tahan natuke naerda. No mis sai mul selle vastu olla. Head nalja tahan ma alati kuulata.
Klassivenna naine oli töölt koondatud. Ei saanud aru, kus siin see naljakoht oli. Klassivend ütles, et kuulaku ma edasi, nali alles tuleb.
Naine oli muidugi ennast töötuna arvele võtnud ja teatud aja tagant käis ennast näitamas ning uusi tööpakkumisi vaatamas.
Ühel järjekordsel külaskäigul pakuti talle koolitust. Loomulikult võttis ta selle vastu. Siit tulebki nüüd see naljakoht. Koolitusel oli peale tema veel hulk keskealisi mehi ja naisi ja esimese asjana õpetati neile kuidas voltida paberist rahakotte. Moraal oli selles, et nad ei unustaks, et elu pole ainult meelakkumine ja, et nad ei muutuks tegevusetusest laisaks. Päeva lõpuks leidsid need sajad paberist rahakotid ennast muidugi prügikastist.
Kangesti meenutab see mulle minu tööpäeva lasteaias. Seal on paberist rahakoti voltimine oma kohal, aga kas ka igapäevases elus täiskasvanud inimestele?

5 kommentaari:

  1. see ei ole võimalik, et ikka veel tehakse nii lolle tegevusi!

    VastaKustuta
  2. Meil koolitatakse ka töötuid. Iga päev on kümmekond kohal, teevad tundide kõrval hädaabitöid. Meile kohe öeldi, kui tahate nende abi, küsige. Näiteks tegid nad korda staadioni, mis oli pärast pikka talve väga reostunud.
    Voltimise tööd on ikka väga lapsikud, aga asi seegi...arvan ma.

    VastaKustuta
  3. Mina ka ei uskunud, et see on tõsi. Saan ju ka aru, kui töötud pannakse midagi parandama või meie ümbrustki korrastama, aga tühja tööd tegema.See on absurdsuse tipp minu meelest.Keegi ju saab selle eest raha ka.

    VastaKustuta
  4. Kuna meie koolis toimub nende töötute integreerumine tavaellu, siis olen kuulnud, et neile õpetatakse lilleseadet, koristamise võtteid, arvutit jms
    Saavad koolis ka lõunat.
    Oleneb muidugi, kui kaua inimene töötu on olnud ja missugune on ta taust. Üks paljulapseline ema, keda tunnen, pole peaaegu üldse tööl käinud. Aga ta näiteks osaleb kohalikus näiteringis ja istub iga päev tunde raamatukogus...
    Huvitav teema.

    VastaKustuta
  5. Ma arvan, et lilleseaded, koristamise võtted ja arvuti on meie igapäevaelus rakendusi omavad, aga paberist rahakottide peale terve päev pühendada pole ju nii otstarbekas.
    Lasteaias ju on meil ka pidevalt koolitused, kus me täiendame ennast. Kõik ei olegi ju päris meie igapäevatöös vajalikud, aga kasuks tulevad ikkagi. Mina olen küll väga palju juurde õppinud, mis on eluks vajalik.
    Kunagi tegi üks liiklushuligaan ka meie lasteaias oma ühiskondlik-kasulikke töötunde aknapesemisega tasa. Sellest sain ma küll aru.

    VastaKustuta