reede, 10. juuni 2011


Ilmast ilma ilmata.


Igivana tõde, kui midagi öelda pole räägi ilmast. Nii teen minagi täna.
Tegelikult on ju tühi töö ja vaimunärimine hädaldada asjade üle, mida me ise muuta ei saa ja
ilm on ilm. Võiks ju öelda, et ma olen üldse ummamuudu- suvel naudin sooja, sügisel vihma, talvel lund ja kevadel tärkavat rohelust. Jumal tänatud, et meil on 4 aastaaega, aga põhjuse virisemiseks leiab alati. Just nagu aastatel, kus suvi on olnud jahe ja talv must - ah, see meie kliima, aasta läbi s...tt suusailm...
Aga täna! Tuleks siis vähemalt vihmagi või äikest või tormi. Vastik, vastik pilvealune ilm. Täiesti maitselage. Mitte midagi ei viitsi teha.Tahaks päikest ja kohe.


Natuke pealtkuuldud kõnelusi ka elust enesest.
"Tere. Kuidas läheb?Mida teed?"
"Tere jah. Hästi läheb. Last ootan."
"Tore. Rase oled?"
"Ei ole rase. Last ootan. Näe sealt ta tulebki!"


Oleksin ikka pidanud kohe hommikul ilma üle virisema hakkama. Nüüd 15. 30 särab Pääskülas päike. Just minu maitse!

3 kommentaari:

  1. Hommikul oli pisut pilves ja nagu lubas vihma. Ei midagi, petja poiss, see ilm... Ei ole aus selline kuumalaine enne jaanipäeva. Kõik kõrbeb, ilma et oleks jõudnud lokkavaks saadagi.

    VastaKustuta
  2. No midagi ikka lokkab ka. Alles hiljuti hävitasin oma marjapõõsaste alt hunniku naate ja ma tahan näha kas nad julgevad veel oma nina ilma loata välja pista. Ja siis veel minu 2 meetrine hekk lokkab nagu segane. Muidugi on mul hea privaatne oma aias olla, aga ta võiks oma võsudega väheke tagasihoidlikum olla.
    Vihma vastu pole mul mitte midagi.Viimane lootus on pühapäeva peal. Ma tahtsingi ju öelda, et selline ilm nagu täna oli pool päeva on täiesti mõttetu.

    VastaKustuta
  3. Helve kurtis, et tal kapsad kõrbevad. Mina siit tuulisest ja 16 soojakraadiga Inglismaalt soovitasin tal pott ära tõsta ja tuld vähemaks keerata

    igaühel oma mätas.

    VastaKustuta