esmaspäev, 20. juuni 2011


Sõimerühmas.


Täna on mul hoopis teistmoodi tööpäev. Olen just seal, kust ma 18 aastat tagasi alustasin. Kuna on suvepuhkuste aeg ja
meie rühm on suletud, olen ma tööl sõimerühmas. Just siin, kus on meie maja kõige pisemad lapsekesed.
Hommikul küll natuke kartsin kuidas nad mind vastu võtavad, sest pole ju enne nendega väga suhelnud, aga õnneks olid mu kartused asjatud. Saime kohe sõpradeks ja varsti oli mu süle lapsi täis. Usaldus oli võidetud ja see on kõige tähtsam.
Minu esimene õppetund neile oli kohe õige lusikahoid. Alguses tundus küll, et täiesti lootusetu ettevõtmine. Terve rühmatäis kellumehi, lusikad rusikas peos. Aga pole hullu. Harjutamine teeb meistriks. Meil siin veel 2 nädalat aega koos õppida. Sügisel uude rühma minnes on kõik kindlasti tublid ja osavad.
Kodus ootab mind hunnik ladumist vajavaid puid. Veel natuke ja talv võib tulla. Saunavihad said eile igatahes tehtud.

4 kommentaari:

  1. kui vanalt teil sõime võetakse ja mida peab teha oskama? kas mähkmetega või ilma?

    päris huvitav teada. minu hoolealune saab täna 1,6 aastaseks.

    VastaKustuta
  2. Meil ka alla 2 aasta. Nooremad on 1,8 kuud.Natuke peab ikka ise süüa oskama. Mähkmed võivad olla. Potile paneme niikuinii, aga juhtub ju ikka püksi ka tulema. Eks me koos õpime siin igasuguseid asju. Mõni ju ei räägigi veel midagi eriti ja eks alguses ongi kõige tähtsam, et laps harjuks kollektiivis ning õpiks ka teistega arvestama.

    VastaKustuta
  3. Rakveres ei võeta kuhugi alla kahe aasta, mõnes vallas tehakse erand. Seega vajatakse just kõige rohkem lapsehoidjaid aasta kuni kahestele.

    Mu vennanaise juhatatud suures aias ei panda mähkmeid. Magamisel on vastav lina.

    Ma ise olen nõuka ajal seitse aastat koos vahepealsete lapsepuhkustega lasteaednik olnud. Aga alate 3 aastast. Meil oli selline kord, et kasvataja sai oma rühma ja viis siis selle koolini. Nii said lapsed hästi lähedasteks ja vanemad ka.

    VastaKustuta
  4. Meil on sõimerühm eraldi. Igal aastal tulevad sinna uued lapsed. Eriti tillukesed jäävad kursust kordama, teised lähevad aiarühma edasi, kuhu jäävadki samade õpetajatega kuni koolini. Meil on mõnel isegi 3-aastaselt veel magades pampers olnud.Ei saa andmeid avalikustada, aga ühe meie väga kuulsa inimese 5 aastane lapselaps on samuti hädas voodisse pissimesega ja kasutab samuti mähkmeid. Klient on kuningas ja vanemate soovidega tuleb alati arvestada. Isegi siis kui tundub, et tal pole alati õigus.

    VastaKustuta